Rubí recorda que cal extremar les precaucions al bosc amb l'arribada de l'estiu

El consistori difón un seguit de recomanacions a la ciutadania per prevenir incendis

Un incendi l'any 2022
Un incendi l'any 2022 | Europa Press
Redacció
20 de juny del 2023
L'Ajuntament de Rubí ha emès un recordatori per tal de conscienciar la ciutadania de la necessitat d'extremar les precaucions al bosc, ara que les temperatures comencen a pujar i som a les portes de l'estiu.

Les pluges en els últims mesos han estat escasses i, tot i les precipitacions dels últims dies, els índexs de sequera no han baixat. Així, l'estat del bosc continua presentant risc d'incendi, com cada estiu. El Consistori ja ha començat a fer treballs de desbrossament i neteja a les urbanitzacions, i s'han celebrat reunions de coordinació entre els diversos cossos de prevenció i seguretat que treballen a Rubí.

La prevenció d'incendis forestals és, també, una responsabilitat de la ciutadania, i per això cal respectar les prohibicions establertes:
  • Llençar burilles enceses o llumins, caminant o per la finestra del cotxe.
  • Llençar coets, petards, focs artificials o altres artefactes de foc en zones de perill, ni a camp ras ni en zones agrícoles; ni en urbanitzacions envoltades de bosc.
  • Fer ús de barbacoes que no estiguin autoritzades: han de ser d'obra i disposar de mataguspires, per evitar la sortida de partícules de carbó cremat i fuites cap a l'atmosfera.
  • Cremar residus al jardí. S'han de portar a l'abocador o triturar-los i fer-ne compost.
  • Abandonar deixalles al bosc.
Com a mesura de protecció en cas d'incendi, es recorda que cal eliminar les branques que toquin les façanes i allunyar les reserves de llenya de les cases, i tenir a punt eines bàsiques contra incendis com mànegues o destrals, a més d'una reserva d'aigua.