Tots els candidats de Rubí a les eleccions espanyoles

Vuit rubinencs formaran part de les llistes al Congrés i al Senat

Un ple del Congrés dels Diputats
Un ple del Congrés dels Diputats | Congrés
Redacció
21 de juny del 2023
Aquest dimecres s'han publicat al Boletín Oficial del Estado les llistes per a les eleccions espanyoles del pròxim 23 de juliol, i que com sol passar a cada convocatòria electoral, inclouen diversos rubinencs. En aquest cas, seran vuit els candidats que s'incorporaran a les llistes.

Els vuit rubinencs concorreran a les eleccions per sis partits diferents, set d'ells a les llistes del Congrés i una al Senat. Tots ho faran per la demarcació de Barcelona.

El primer nom que es va saber va ser el de Marta García, exregidora del PSC, que serà la número 31 dels socialistes. Pocs dies després es coneixia que Juan José Giner, actual portaveu del PP, seria el número 29 dels populars. Montse Soler, 17 per ERC, i Ivan Vila, número 8 per Junts, s'afegien a la llista durant el cap de setmana.

En els últims dies s'han incorporat quatre noms més a les llistes: Andrés Medrano i Ànnia Garcia, portaveu i regidora d'En Comú Podem, que formaran part de la llista de Sumar al Congrés en el número 19 i com a quarta suplent respectivament. Medrano serà regidor d'ECP per segon mandat consecutiu, mentre que Garcia ha estat regidora des de l'any 2013.

La nova formació liderada per Yolanda Díaz comptarà amb una altra rubinenca, però en aquest cas al Senat: es tracta de l'exdiputada al Parlament i líder de Podem Catalunya Conchi Abellán.

Finalment, Nerea Andrés ha entrat a formar part de la llista de Vox al Congrés. La que va ser alcaldable de Sant Cugat el 2019 i actual portaveu de la ultradreta al ple municipal de Rubí ocuparà el número 13.