Els treballadors de RubíNET (FCC), a la vaga

Segons ha informat "Ràdio Rubí", convocaran una aturada de la recollida d'escombraries els dies 30 de juny i 1 de juliol

Els treballadors de neteja viària i recollida d'escombraries de Rubí ja van fer vaga al desembre de 2020
Els treballadors de neteja viària i recollida d'escombraries de Rubí ja van fer vaga al desembre de 2020 | Marta Casas
Redacció
20 de juny del 2023
Els treballadors de RubíNET, gestionat per Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) han convocat una vaga al servei de recollida d'escombraries per als pròxims divendres, 30 de juny i dissabte, 1 de juliol, per reclamar una pujada salarial del 6% de cara al 2025.

Així ho explica aquest dimarts Ràdio Rubí, que també detalla que els treballadors estan negociant un nou conveni col·lectiu des del mes de febrer, i que si aquestes pujades no hi queden recollides, no es tindran en compte a l'hora de fer el nou contracte del servei que haurà d'entrar en vigor aquell any. L'empresa, FCC, ofereix un augment del 4,5% per al 2023, un 3% per al 2024 i un altre 3% per al 2025, però sense cap clàusula de revisió salarial. Els treballadors, per la seva banda, demanen un 6%, per compensar possibles pujades de preus i pèrdua de poder adquisitiu.

Els treballadors de Rubí també han explicat a l'emissora municipal que tenen un greuge comparatiu amb ciutats pròximes com Sant Cugat o Sabadell, ja que les diferències salarials són d'entre 5.000 euros anuals per als camioners i 2.500 anuals per als escombriaires.

El pròxim dilluns, 26 de juny, empresa i sindicats tindran una reunió per desbloquejar les negociacions, però si no hi ha acord, es convocarà la vaga, que a més tindrà lloc en plenaFesta Major de Rubí.

Hi haurà ampliació