L'Esbart celebra l'acte central del seu centenari per Sant Pere

Dissabte a la tarda, l'Esbart serà el protagonista d'una de les activitats més emblemàtiques de la Festa Major: la Ballada de Gitanes al Carrer

Ballada de l'Esbart a l'amfiteatre del Castell de Rubí
Ballada de l'Esbart a l'amfiteatre del Castell de Rubí | Esbart Dansaire de Rubí
Redacció
26 de juny del 2023
L'Esbart Dansaire de Rubí celebraràl'acte central del seu centenari aquest dijous, 29 de juny, coincidint amb la celebració de la Festa Major de Rubí, per Sant Pere.

L'espectacle, 100 anys de dansa, és un recull de danses de sempre i fragments coreogràfics dels últims 25 anys, que clourà amb el tradicional Ball de Gitanes de Rubí. L'espectacle comptarà amb la música en directe de la cobla La Principal del Llobregat.

L'Esbart ja ho té tot a punt, també, per una de les activitats més emblemàtiques de la Festa Major: la Ballada de Gitanes al carrer, que enguany arriba a la seva 40a edició, i que comptarà amb la participació de més de 30 colles.

Abans, l'Esbart serà un dels protagonistes de la Recepció Institucional d'Entitats, el 27 de juny a les 19h a l'Ateneu Municipal, on rebrà el seu homenatge pel centenari. També rebrà una distinció l'Agrupación de Personas Mayores de la Zona Norte, que enguany compleix 25 anys.

El passat dijous, 22 de juny, Joan Camps, president de l'Esbart; Isidre Rubio, president honorari, i l'autor de 100 anys de l'Esbart Dansaire de Rubí, Enric Escofet, van presentar el llibre a La Casa dels Entremesos de Barcelona.