Hi haurà vaga de recollida d'escombraries i neteja viària a Rubí per Festa Major

Segons ha informat "Ràdio Rubí", la reunió d'aquest matí ha acabat sense acord entre l'empresa i el comitè

Els treballadors de neteja viària i recollida d'escombraries de Rubí ja van fer vaga al desembre de 2020
Els treballadors de neteja viària i recollida d'escombraries de Rubí ja van fer vaga al desembre de 2020 | Marta Casas
Redacció
26 de juny del 2023
Actualitzat el 27 de juny a les 14:00h
Els treballadors de RubíNET, gestionat per Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), encarregats de la neteja viària i la recollida d'escombraries, aniran a la vaga els pròxims divendres, 30 de juny i dissabte, 1 de juliol, coincidint amb la Festa Major de Rubí, per reclamar una pujada salarial del 6% de cara al 2025.

Així ho explica aquest dimarts Ràdio Rubí, el Comitè d'empresa i la companyia gestora del servei han mantingut una reunió de cinc hores, però no han arribat a cap acord. Tot i això, com ha explicat a l'emissora municipal el president del comitè, Juan Manel Alonso, estan disposats a negociar "fins a l'últim minut".

Els treballadors estan negociant un nou conveni col·lectiu des del mes de febrer, i expliquen que si aquestes pujades no hi queden recollides, no es tindran en compte a l'hora de fer el nou contracte del servei, que es preveu que es liciti l'any 2024.

L'empresa, FCC, ofereix un augment del 4,5% per al 2023, un 3% per al 2024 i un altre 3% per al 2025, però sense cap clàusula de revisió salarial. En l'última oferta, han proposat un 1% més per al 2025, una condició que els treballadors veuen "inacceptable": demanen un 6% per compensar possibles pujades de preus i pèrdua de poder adquisitiu, que situen en un 8% des de l'última convocatòria de vaga, al mes de desembre de 2020.