Rubí homenatja Sant Pere amb final de festa passat per aigua

L'actuació de l'Esbart Dansaire, els concerts de l'Escardívol i altres activitats a l'aire lliure es van suspendre per la forta tempesta

Rubí homenatja el seu patró durant la missa solemne en honor a Sant Pere
Rubí homenatja el seu patró durant la missa solemne en honor a Sant Pere | Ajuntament de Rubí
30 de juny del 2023
Actualitzat a les 17:12h
Rubí ha homenatjat el patró, Sant Pere, en una Diada que ha comptat amb múltiples activitats durant tot el dia, tot i que ha hagut d'aturar-se en sec per una forta tempesta passades les 22h que ha obligat a suspendre totes les activitats a l'aire lliure, entre les quals l'actuació Danses emblemàtiques de l'Esbart Dansaire de Rubí, l'acte central del centenari de l'entitat - i que s'ha reprogramat per aquest mateix vespre.

Els encarregats de fer llevar la ciutadania per gaudir de la Diada de Sant Pere han estat els Gegants de Rubí, en Roc, la Paula, la Laia i el Galderic, amb les matinades gralleres. Tot seguit, els Gegants s'han plantat a la plaça Pere Aguilera, la plaça de l'Ajuntament, on han fet el ball institucional, abans d'anar a la missa, on han ballat el Ball de l'Església. L'Esbart, present a la missa solemne, també ha fet el Ball d'Homenatge i el Ball de l'Àliga.
 

Ball institucional dels Gegants de Rubí Foto: Ajuntament de Rubí

 

Ball d'homenatge a Sant Pere de l'Esbart Dansaire de Rubí Foto: Ajuntament de Rubí


Després de la missa, els Peres, Paus, Petres i Paules s'han trobat a la plaça de l'Ajuntament, on han rebut un obsequi i la felicitació per part de l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez.

Mentrestant, l'Ateneu Municipal acollia un vermut de jazz amb Agustí Burriel, amb un concert de versions de Frank Sinatra; i la plaça Pep Rovira era l'escenari d'una proposta original per als més petits: el concert Heavy per xics. Totes dues activitats s'han hagut d'aturar momentàniament per una pluja espontània d'uns pocs minuts, però s'han pogut reprendre.
 

Heavy per xics a la plaça Pep Rovira Foto: Marta Casas

 

Agustí Burriel versiona Frank Sinatra Foto: Cedida/Cristina Carrasco


Uns núvols negres i una reguitzera de llamps posaven en alerta la ciutadania de cara a la tarda de Sant Pere, però finalment els núvols han marxat i, durant la tarda, les activitats s'han pogut celebrar amb normalitat: la catifa de Sant Pere, el correbars de la Festa Major Alternativa organitzada pel CRAC i diverses entitats, els inflables i jocs d'aventura a la Rambla del Ferrocarril, la fira d'atraccions i el mercat d'artesania a l'aparcament del Rubí Forma, i el festival de danses andaluses organitzat per la CECAR a la Rambla del Ferrocarril, així com una part dels espectacles de la plaça Doctor Pearson. També s'ha fet un concert de sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona a l'església de Sant Pere.

També ha pogut començar l'actuació Danses emblemàtiques de l'Esbart, el concurs Rubí Té Talent i el segon concert de jazz de l'Ateneu; i han obert les barraques de l'Escardívol, on a partir de les 12h de la nit hi havia d'haver els concerts de Búhos i Coco. Però quan passaven uns minuts de les 22h, ha començat a caure una forta tempesta i l'organització ha decidit suspendre totes les activitats previstes i en marxa. Ara com ara, només s'ha reprogramat l'actuació de l'Esbart, per aquest divendres a les 22h.
 

Els infants decoren el carrer Maximí Fornés amb la catifa de Sant Pere Foto: Marta Casas

 

El correbars de Rubí va aplegar més d'un centenar de persones Foto: Marta Casas


La celebració de Sant Pere continua aquest divendres amb moltes més activitats: esports, cultura popular, música i el Mercat de Festa Major seran els principals protagonistes del dia.