Arrenquen les obres de renovació del col·lector i reurbanització del carrer Cadmo

Els treballs s'executaran en cinc fases, fins al 27 d'octubre

Les obres al carrer Cadmo s'executaran en cinc fases
Les obres al carrer Cadmo s'executaran en cinc fases | Marta Casas
Redacció
04 de juliol del 2023
Actualitzat a les 16:03h
Han arrencat les obres de millora al carrer Cadmo entre Joaquim Blume i el carrer Prat de la Riba. Es tracta de dues actuacions diferenciades i que s'executaran en paral·lel: per una banda, es renovarà el col·lector de la via, i per l'altra, es reurbanitzarà el carrer; en aquest cas amb uns treballs finançats pels fons Next Generation. Els treballs els executarà l’empresa Izer Ingenieria Y Economia,S.L. per un import de 419.954,37 euros.

Aquestes obres consistiran en modificar la configuració de la via per millorar la circulació dels vianants, ampliant les voreres i renovant tant el paviment com l'enllumenat públic. La vorera del carrer Cadmo passarà a tenir una amplada d'1,8 metres.

Els treballs duraran uns tres mesos i mig, dividits en cinc fases, que comportaran afectacions al trànsit rodat i al recorregut del bus urbà, interurbà i escolar. Des d'aquest dilluns, doncs, els autobusos que fan aquests recorreguts giraran cap al carrer Zamenhoff després de la parada Sardana, passaran per la carretera de Sabadell i giraran novament cap al carrer Bruc i cap a la carretera de Terrassa fins a la rotonda on conflueix amb la carretera de Sabadell. Els combois continuaran per la C-1413 fins a la rotonda de l'Escardívol, pujaran pel carrer Gimnàs i Joaquim Blume, i giraran pel pont del carrer Cadmo, reprenent l'itinerari habitual.

Les parades afectades són Bullidor i CAP Mútua, de la L1 en direcció al Pinar; Pau Claris, Cadmo i Bullidor, de la mateixa línia en direcció a Can Serrafossà; Pau Claris i Cadmo per la L3 en direcció a Castellnou; Bullidor i CAP Mútua de la L4 en direcció a Can Rosés, i Pau Claris, Cadmo i Bullidor, de la L5 en direcció al Rubí Forma. 

Els veïns de les cases afectades podran autoritzar un vehicle par a cada gual per tal que puguin utilitzar el vial intern d'aparament nominal, i l'accés s'habilitarà pel passeig de la Riera. L'itinerari alternatiu serà pel carrer Margarida Xirgu i pel passeig de la Riera, però es recomana utilitzar altres vies com la C-1413, el carrer Edison o l'avinguda de l'Estatut.

Aquestes actuacions, corresponents a la primera fase, estaran en vigor des del 3 de juliol i fins al 28 de juliol.

Renovació del col·lector

El projecte de renovació del col·lector es farà paral·lelament a aquestes obres. Actualment, les canonades dels carrers afectats tenen un diàmetre d'entre 400 i 600 mm, i passaran a ser d'entre 600 i 800 mm. Això augmentarà la capacitat hidràulica i potenciarà l'eficiència de la xarxa.

El projecte contempla una inversió de més d'un milió d'euros, i renovarà 266 metres de clavegueram. Es farà una perforació horitzontal de 30 metres de longitud a la Riera i s'adequarà el sobreeixidor existent, amb un element de regulació del cabal, un sistema de retenció de sòlids i un nou drenatge d'aigües pluvials. Per aquests treballs es faran servir materials reciclats, per evitar la generació de nous residus.

Les obres, que aniran a càrrec d'Agbar, tenen un termini d'execució d'unes 29 setmanes, i tenen l'objectiu de millorar la qualitat urbana, solucionar un problema històric del clavegueram quan es produeixen pluges fortes i fer més eficient el servei i adaptar les instal·lacions al context d'emergència climàtica, com han explica l'alcaldessa, Ana María Martínez, i el gerent territorial d'Agbar, Josep Maria Montserrat.