L'Esbart de Rubí participarà al 30è Festival Internacional de Carilló

L'espectacle de cloenda serà una combinació de clarinet, dansa, percussió i carilló

El Carilló del Palau de la Generalitat té 49 campanes
El Carilló del Palau de la Generalitat té 49 campanes | Ajuntament
Nació
13 de juliol del 2023
Actualitzat a la 13:53h
L'Esbart Dansaire de Rubí participarà a la 30a edició del Festival Internacional de Carilló de Barcelona, que se celebrarà del 14 al 16 i del 21 al 23 de juliol. El festival comptarà amb sis concerts, amb noms com Anna Maria Reverté, Maria Lluïsa Beltran, Jaume Feliu, Margaret Pen, Marc Van Bets, Boudewijn Zwart i Thomas Laue.

El festival se celebra al Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat, i l'Esbart hi participarà durant la cloenda, en 23 de juliol en un concert combinat de clarinet, dansa, percussió i carilló.

L'actual carilló del Palau de la Generalitat té 49 campanes de bronze i pesa 4.898 quilos. El nombre de campanes abasta una extensió tonal de quatre octaves cromàtiques, el que li dona la categoria de carilló de concert. Construït per la casa Petit & Fritsen, d'Aarle-Ritxel (Països Baixos), va ser inaugurat el 21 de desembre de 1976, pocs mesos abans del restabliment de la Generalitat, i instal·lat sota l'impuls de la carillonista Maria Dolors Coll, substituïnt el petit, de 1927.