15 joves del programa «Singulars» s'incorporen a la rehabilitació de la Torre Salduba

L'edifici històric es convertirà en un centre formatiu sobre eficiència energètica i energies renovables

Alumnes del projecte «Singulars» rehabilitaran la Torre Salduba
Alumnes del projecte «Singulars» rehabilitaran la Torre Salduba | Localpres
Nació
17 de juliol del 2023
Actualitzat a les 9:42h
Una nova promoció d'alumnes del programa Singulars ha començat a treballar en la rehabilitació i recuperació de la Torre Salduba, com a part pràctica de la seva formació, en el marc del projecte Gestió i rehabilitació energètica d'edificis que han cursat formació professionalitzadora en sistemes passius d'eficiència energètica en l'envolupant, instal·lacions electrotècniques i de telecomunicacions en edificis i fontaneria.

La rehabilitació de la Torre Salduba convertirà l'edifici en un centre formatiu sobre eficiència energètica i energies renovables, donant servei a Rubí Forma, que oferirà des d'allà les formacions relacionades amb aquests àmbits. La rehabilitació es va iniciar al mes de març de 2022 amb el primer alumnat de la qualificació professional Rehabilitador de l'envolupant amb sistemes passius de rehabilitació energètica que s'imparteix al Rubí Forma.

Actualment s'ha iniciat l'habilitació de vesturaris, sanitaris, una aula i un espai d'administració, i continuen els treballs d'adequació dels sostres que van començar durant l'edició anterior. Els alumnes actuals rehabilitaran la segona planta, adequant els paraments verticals i horitzontals i les instal·lacions elèctriques i de telecomunicacions. També construiran els sanitaris de la planta baixa i posaran en marxa el repicat i condicionat per a posteriors intervencions a les finestres i parets de la planta baixa i la primera planta.

Els alumnes també reben orientació i acompanyament al llarg del programa per facilitar la seva inserció laboral. El projecte Singulars es dirigeix a persones joves en situació d'atur, sense qualificació o nivell formatiu baix i té com a objectiu principal fomentar la formació i ocupació juvenil en el camp de la rehabilitació energètica d'edificis. El contracte amb l'Ajuntament té una durada de sis mesos: des del 19 de juny fins al 18 de desembre.