Rubí, entre els grans municipis sense Pla Municipal d'Inundacions tot i ser obligatori

Segons el "324.cat", 7 de cada 10 municipis amb risc d'inundació tenen el pla caducat o, directament, no l'han fet mai

La Riera de Rubí, el passat 13 de juny
La Riera de Rubí, el passat 13 de juny | Cedida
Nació
17 de juliol del 2023
Actualitzat a les 18:22h
Rubí és un dels municipis de Catalunya que, segons la Comissió de Protecció Civil que elabora el pla INUNCAT, ha de comptar amb un Pla d'Actuació Municipal per Inundacions, ja que el risc que es produeixin aquests fenomens a la ciutat és molt alt.

Així ho ha explicat aquest dilluns el 324.cat, que revela que 7 de cada 10 municipis amb risc d'inundacions no disposen d'aquests plans. Entre aquests n'hi ha que tenen un perill molt alt i no l'han fet mai, com és el cas de Rubí, però també Badalona, Vilassar de Mar o Olesa de Montserrat.

Sergio Delgado, subdirector de Protecció Civil, ha declarat a la televisió pública que cada vegada els fenòmens extrems per pluja són "més locals i amb més impacte", i ha recordat que alguns municipis hi ha "situacions històriques".

Per altra banda, Delgado ha recordat que no disposar d'aquests plans municipals pot dificultar l'accés a ajuts de les administracions i també a les cobertures de les assegurances.

Per altra banda, el Pla d'emergència per sequera de l'Ajuntament de Rubí continua constant a la web de la sequera de l'Agència Catalana de l'Aigua com a "Desfavorable" (l'última actualització és del passat 23 de juny).

Demanen aturar la licitació de l'equipament esportiu projectat a Cova Solera

Els grups municipals d'ERC i l'AUP han anunciat a través de les xarxes socials que presentaran una moció al pròxim ple, el dimarts 25 de juliol, per demanar que s'aturi la licitació del futur equipament esportiu a Cova Solera, ja que es troba en una zona declarada inundable.

Aquesta és una petició del col·lectiu La Riera Que Volem, que ja advertia a finals de març que la ubicació del nou equipament suposava un "risc de seguretat". Després de l'episodi de pluges del passat mes de juny, el col·lectiu va fer un comunicat públic en què sol·licitava que l'ACA fes un informe sobre la "idoneïtat tècnica" d'ubicar aquest equipament a la zona prevista.