Rubí inicia el procés per constituir el Consell Consultiu del POUM

El mandat 2023-2027, clau per a l'aprovació del document de planejament

La futura oficina del POUM de Rubí
La futura oficina del POUM de Rubí | Marta Casas
Nació
24 de juliol del 2023
Actualitzat a les 15:21h
L'Ajuntament de Rubí ha posat en marxa aquest dilluns el procés per constituir el Consell Consultiu del POUM, l'instrument d'ordenació urbanística integral del territori que permetrà planificar el desenvolupament urbanístic del municipi. L'alcaldessa, Ana María Martínez, va signar el decret per crear aquest òrgan, amb la voluntat d'afavorir la participació ciutadana en el procés de redacció del futur Pla d'Ordenació Urbanística Municipal.

Així, el primer pas és obrir a consulta pública prèvia per elaborar el reglament d'aquest nou òrgan, que tindrà caràcter informatiu i deliberatiu, tal com preveu el Programa de Participació Ciutadana del POUM, per fer efectiva la participació ciutadana i dels organismes amb competències municipals en el marc del procés de redacció del document. Entre d'altres, el reglament del Consell haurà de concretar les funcions i els òrgans que formen part del mateix, la seva composició i el règim de funcionament.

Un cop superada aquesta fase de consulta pública prèvia, el reglament es publicarà i se sotmetrà a informació pública per tal que s'hi puguin fer les al·legacions i reclamacions corresponents.

En les primeres hores de publicació d'aquest procés participatiu a la plataforma Participa Rubí, ja s'han registrat cinc propostes ciutadanes.