Aprovada la continuïtat de servei de les EBM Lluna i Sol Solet mentre es treballa per internalitzar-les

El ple aprova definitivament el projecte del Centre d'Educació Especial de Ca n'Oriol, tot i no ser de competència municipal

Ple municipal de Rubí del mes de juliol
Ple municipal de Rubí del mes de juliol | Localpres
Nació
26 de juliol del 2023
Actualitzat a les 15:26h
Rubí ha celebrat aquest dimarts, 25 de juliol, el primer ple ordinari del mandat 2023-2027, que ha servit per aprovar, entre d'altres el projecte d'ampliació del Centre d'Educació Especial de Ca n'Oriol, tot i no ser de competència municipal; l'adjudicació del contracte de subministrament de terminals de radiocomunicacions homologats per la Xarxa Rescat, els festius locals de la ciutat per l'any 2024 o la continuïtat del Pla Educatiu de l'Entorn, entre d'altres.

Les escoles bressol municipals han estat un dels punts que ha generat un petit debat, ja que el ple ha aprovat la quarta ordre de continuïtat del contracte de gestió de les escoles bressol municipals Lluna i Sol Solet, gestionades per Cavall de Cartró. En aquest punt, no ha faltat la intervenció de l'AUP, ferma defensora de la municipalització de les escoles bressol, "una feina feminitzada i altament precaritzada", per millorar les condicions laborals de les treballadores, com ha dit la portaveu Marina Dolset.

Víctor Garcia, regidor d'Educació, ha respost que l'estudi per a la internalització s'ha de fer tenint en compte les noves circumstàncies, com l'augment de la demanda de places d'escola bressol, però sobretot que les mateixes treballadores no ho consideren una solució òptima.

El punt ha quedat aprovat amb les abstencions d'ERC, l'AUP i VR, que ho han fet "per responsabilitat" de no aturar el servei de les escoles bressol. Sí que s'ha aprovat per unanimitat la modificació del reglament de les escoles bressol municipals

Més tinències d'alcaldia

El ple d'aquest dimarts també ha donat compte de la modificació de l'estructura del govern, que fins ara comptava amb quatre tinents d'alcaldia - Moisés Rodríguez, Rafael Güeto, Mª Carmen Alarcón i Juan López - però ha passat a comptar amb vuit; és a dir, tots els regidors de l'equip de govern - Marta Oliva (5a), Annabel Cuesta (6a), Juan Antonio Brustenga (7è) i Víctor Garcia (8è). Els tinents d'alcaldia seguiran cobrant com fins ara, 61.750,80 euros bruts anuals.

Tots excepte Víctor Garcia, que tindrà una dedicació parciali combinarà la seva tasca al capdavant de la regidoria d'Ocupació, Educació, Empresa i Rubí Brilla amb la feina de cap d'estudis de secundària a l'institut-escola Teresa Altet. La seva retribució, doncs, serà de 36.021,30 euros bruts anuals.