1 de 10
Vallès Occidental

Cinc partits configuren el nou govern del Consell Comarcal del Vallès Occidental

Montse Soler (ERC) i Andrés Medrano (ECP) seran membres del govern; Rafael Güeto serà el representant del Consell al Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental

El govern del Consell Comarcal del Vallès Occidental 2023-2027 | CCVOC
per Nació, 26 de juliol de 2023 a les 16:06 |
El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat aquest migdia la composició del cartipàs i del govern comarcal que formen tots els grups polítics que ostenten alcaldies a la comarca: PSC, ERC, Junts, En Comú Podem i Tot per Terrassa.

Després que el ple de constitució nomenés president Ignasi Giménez, del PSC i alcalde de Castellar del Vallès, avui s'ha aprovat la creació de cinc vicepresidències: la primera, per a Xavier Garcés, alcalde de Barberà del Vallès del PSC; la segona, per a Montse Soler, regidora d'ERC a Rubí; la tercera, per a Míriam Casaramona, regidora de Junts a Sant Quirze del Vallès; Andrés Medrano, regidor d'ECP a Rubí i Lluïsa Melgares, regidora de Tot per Terrassa.


Per altra banda, s'han designat competències a 10 consellers i conselleres comarcals: Montserrat Rueda, alcaldessa de Sentmenat (PSC), assumirà la cartera de Serveis Socials; Míriam Casaramona la d'Infància, adolescència, joventut, gent gran, igualtat i salut; Manuel Robles, regidor del PSC a Sabadell, la d'Educació i Esports; Laura Oliver, regidora d'ERC de Santa Perpètua, la d'Emergència Climàtica; Andrés Medrano la de Transició Energètica; Laura Navarro, regidora de Junts de Palau-Solità i Plegamans, la d'Habitatge; Javier Garcia, regidor del PSC de Terrassa, la d'Organització i governança; Xavier Garcés la d'Impuls econòmic i del treball; Montse Soler la de Promoció de la comarca i suport a petits municipis i Lluïsa Melgares la de Vulnerabilitat energètica i Mercavallès.

Tots aquests membres del Consell formen part de la Comissió Permanent, un òrgan complementari de caràcter assessor i decisori, juntament amb la Secretària, l'Interventor i la Gerent, que serà Núria Carrés - qui ho és des de l'any 2015.


També s'ha fet efectiu el nomenament del regidor del PSC de Rubí Rafael Güeto com a representant del Consell al Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.
 

Organigrama complet del Consell Comarcal del Vallès Occidental Foto: CCVOC

Quatre Comissions informatives

Per aquest mandat s'han creat quatre Comissions Informatives, a les quals assistiran el president, una vicepresidència i un representant de cada grup polític, que es designarà al ple del pròxim mes de setembre. Les comissions creades avui són la d'organització i governança, impuls econòmic i dinamització comarcal, polítiques socials inclusives i acció climàtica.

Per altra banda, s'ha constituït una comissió informativa especial de Transparència i bon govern que vetlli pel compliment de la llei de la transparència i l'accés a la informació pública i del Codi ètic i de bon govern dels càrrecs electes i el personal del Consell Comarcal.

També s'ha aprovat la constitució de la Comissió Especial de Comptes, formada pel presdient i un representant de cada grup polític.

Finalment, s'ha creat el Comitè de Coordinació Executiva, un òrgan que tindrà la funció de coordinació, estudi, control i valoració de determinats assumptes i actuacions comarcals d'especial transcendència abans de la seva aprovació; i de fer un seguiment i control, a més de vetllar per la coherència amb les polítiques i estratègies fixades pels òrgans de govern comarcals. El Comitè el formen el president, la secretària i la gerent.

Retribucions i assignacions econòmiques als grups comarcals

Els consellers comarcals no tenen una retribució assignada, sinó que cobren indemnitzacions d'assistències als òrgans col·legiats.

Així, els 39 consellers i conselleres cobraran 100 euros per cada ple - que se celebra cada dos mesos, el tercer dijous a les 17 hores -, 500 euros per cada sessió de la Comissió Permanent i del Comitè de coordinació executiva; 100 euros per cada Junta de Portaveus i 100 euros per assistència a Comissions informatives, la Comissió Especial de Comptes i la Comissió especial de transparència i bon govern.
 

El ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental aprova el cartipàs Foto: CCVOCEls portaveus designats pels grups en aquest mandat són Josep Martínez (PSC), Albert Turón (ERC), Pere Canadell (Junts), Ramon Gutiérrez (ECP), Joana Robles (Vox), Álvaro Benejam (PP), Lluïsa Melgares (TxT) i Jaume Carbonell (CUP).

Pel que fa als grups comarcals, s'ha establert una assignació de 1.824 euros anuals per a cada grup, i un component variable de 152 euros mensuals per cada membre que té el grup.

 

Participació