Cinc partits configuren el nou govern del Consell Comarcal del Vallès Occidental

Montse Soler (ERC) i Andrés Medrano (ECP) seran membres del govern; Rafael Güeto serà el representant del Consell al Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental

El govern del Consell Comarcal del Vallès Occidental 2023-2027
El govern del Consell Comarcal del Vallès Occidental 2023-2027 | CCVOC
Nació
26 de juliol del 2023
Actualitzat a les 16:48h
El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat aquest migdia la composició del cartipàs i del govern comarcal que formen tots els grups polítics que ostenten alcaldies a la comarca: PSC, ERC, Junts, En Comú Podem i Tot per Terrassa.

Després que el ple de constitució nomenés president Ignasi Giménez, del PSC i alcalde de Castellar del Vallès, avui s'ha aprovat la creació de cinc vicepresidències: la primera, per a Xavier Garcés, alcalde de Barberà del Vallès del PSC; la segona, per a Montse Soler, regidora d'ERC a Rubí; la tercera, per a Míriam Casaramona, regidora de Junts a Sant Quirze del Vallès; Andrés Medrano, regidor d'ECP a Rubí i Lluïsa Melgares, regidora de Tot per Terrassa.

Per altra banda, s'han designat competències a 10 consellers i conselleres comarcals: Montserrat Rueda, alcaldessa de Sentmenat (PSC), assumirà la cartera de Serveis Socials; Míriam Casaramona la d'Infància, adolescència, joventut, gent gran, igualtat i salut; Manuel Robles, regidor del PSC a Sabadell, la d'Educació i Esports; Laura Oliver, regidora d'ERC de Santa Perpètua, la d'Emergència Climàtica; Andrés Medrano la de Transició Energètica; Laura Navarro, regidora de Junts de Palau-Solità i Plegamans, la d'Habitatge; Javier Garcia, regidor del PSC de Terrassa, la d'Organització i governança; Xavier Garcés la d'Impuls econòmic i del treball; Montse Soler la de Promoció de la comarca i suport a petits municipis i Lluïsa Melgares la de Vulnerabilitat energètica i Mercavallès.

Tots aquests membres del Consell formen part de la Comissió Permanent, un òrgan complementari de caràcter assessor i decisori, juntament amb la Secretària, l'Interventor i la Gerent, que serà Núria Carrés - qui ho és des de l'any 2015.

També s'ha fet efectiu el nomenament del regidor del PSC de Rubí Rafael Güeto com a representant del Consell al Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.
 

Organigrama complet del Consell Comarcal del Vallès Occidental Foto: CCVOC

Quatre Comissions informatives

Per aquest mandat s'han creat quatre Comissions Informatives, a les quals assistiran el president, una vicepresidència i un representant de cada grup polític, que es designarà al ple del pròxim mes de setembre. Les comissions creades avui són la d'organització i governança, impuls econòmic i dinamització comarcal, polítiques socials inclusives i acció climàtica.

Per altra banda, s'ha constituït una comissió informativa especial de Transparència i bon govern que vetlli pel compliment de la llei de la transparència i l'accés a la informació pública i del Codi ètic i de bon govern dels càrrecs electes i el personal del Consell Comarcal.

També s'ha aprovat la constitució de la Comissió Especial de Comptes, formada pel presdient i un representant de cada grup polític.

Finalment, s'ha creat el Comitè de Coordinació Executiva, un òrgan que tindrà la funció de coordinació, estudi, control i valoració de determinats assumptes i actuacions comarcals d'especial transcendència abans de la seva aprovació; i de fer un seguiment i control, a més de vetllar per la coherència amb les polítiques i estratègies fixades pels òrgans de govern comarcals. El Comitè el formen el president, la secretària i la gerent.

Retribucions i assignacions econòmiques als grups comarcals

Els consellers comarcals no tenen una retribució assignada, sinó que cobren indemnitzacions d'assistències als òrgans col·legiats.

Així, els 39 consellers i conselleres cobraran 100 euros per cada ple - que se celebra cada dos mesos, el tercer dijous a les 17 hores -, 500 euros per cada sessió de la Comissió Permanent i del Comitè de coordinació executiva; 100 euros per cada Junta de Portaveus i 100 euros per assistència a Comissions informatives, la Comissió Especial de Comptes i la Comissió especial de transparència i bon govern.
 

El ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental aprova el cartipàs Foto: CCVOC



Els portaveus designats pels grups en aquest mandat són Josep Martínez (PSC), Albert Turón (ERC), Pere Canadell (Junts), Ramon Gutiérrez (ECP), Joana Robles (Vox), Álvaro Benejam (PP), Lluïsa Melgares (TxT) i Jaume Carbonell (CUP).

Pel que fa als grups comarcals, s'ha establert una assignació de 1.824 euros anuals per a cada grup, i un component variable de 152 euros mensuals per cada membre que té el grup.