Quatre actors de Rubí que segur que coneixes

Rubí és una ciutat amb molt de talent

Rubí és una ciutat amb molt de talent
Rubí és una ciutat amb molt de talent | Canva
Nació
07 d'agost del 2023
Actualitzat el 08 d'agost a les 14:46h
Rubí és una ciutat amb molt de talent: n'han sortit músics, esportistes, fotògrafs, locutors de ràdio, polítics, il·lustradors... i també actors. De cinema, teatre i televisió, de diversos registres i generacions.

Encetem la sèrie de persoles il·lustres de Rubí coneixent quatre actors que segur que has vist alguna vegada a la petita o la gran pantalla o al damunt d'un escenari!

1. Enric Majó

Enric Majó, actor de Rubí Foto: Wikimedia Commons


Nascut a Rubí l'any 1945, Enric Majó és un actor que ha desenvolupat la gran part de la seva trajectòria en el teatre, però també ha fet incursions a la televisió i el cinema. Majó ha interpretat desenes d'obres: clàssics com El mercader de Venècia i Terra baixa, reivindicatives com Quan la ràdio parlava de Franco, dirigides per ell mateix com Setmana Santa, de Salvador Espriu, que comptà amb la col·laboració de l'Esbart Dansaire de Rubí... A la televisió, se l'ha pogut veure a grans sèries com Nissaga de poder o Majoria Absoluta; i al cinema, en una dotzena de pel·lícules.

2. Xavier Serrat

Xavier Serrat, durant una entrevista amb RubiTV.cat (2019) Foto: Carla Serra


Nascut a Barcelona el 1947, va venir a viure a Rubí el 1998, quan ja feia anys que es dedicava al món del teatre, en els anys en què encara era una arma contra la dictadura, amb La Cova del Drac, Layret, La Cubana... Com va explicar en una entrevista a RubiTV.cat, va protagonitzar la primera sèrie matinal a Tv3, La granja, que formava part de La vida en un xip, amb el personatge del Joan, que el va fer saltar a la fama. A partir d'aquí, Serrat ha treballat en doblatge - va ser la veu del guàrdia urbà de la sèrie d'anime Arare -, televisió - amb participacions esporàdiques a Policías, Periodistas, Siete Vidas, El comisario o El cor de la ciutat - i cinema.

3. Rubén Yuste

L'actor Rubén Yuste a La Sala de Rubí, durant la presentació del «El fotógrafo de Mauthausen» Foto: Rubén Cabús


Actor, director, productor i formador, Rubén Yuste es va iniciar al món del teatre amb 12 anys, al Casal Popular de Rubí, i tot i que els seus estudis universitaris van ser de Ciències Polítiques i Comerç, decideix continuar la seva carrera formativa amb Teatre Musical a l'Escola Coco Comín. El 2005 debuta en el primer muntatge teatral professional, i des d'aleshores ha treballat en desenes de musicals, així com en teatre, cinema i televisó, música i doblatge. Un dels seus papers més destacats és, sens dubte, el que desenvolupa a El fotógrafo de Mauthausen, guanyadora de quatre Premis Gaudí.

4. Bittor Fernández

Bittor Fernández és en Titó, el personatge de carn i ossos del SX3 Foto: TV3


Si teniu canalla, molt probablement haureu coneixereu en Titó, un simpàtic personatge que cada dia ens convida a una excursió divertida i educativa, amb el seu company d'aventures, en John C. Doncs bé: en Titó l'encarna un actor rubinenc, en Bittor Fernández, que combina la seva missió de descobrir món als més petits amb el teatre musical, a La jaula de las locas o Cantando bajo la lluvia.