Els 10 parcs urbans del Vallès Occidental que has de visitar

Grans espais verds a la comarca per gaudir d'un dia a l'aire lliure

Els 10 parcs urbans del Vallès Occidental que has de visitar
Els 10 parcs urbans del Vallès Occidental que has de visitar | Nació
Nació
31 de juliol del 2023
Actualitzat el 07 d'agost a les 8:50h
El Vallès Occidental és la segona comarca més poblada de Catalunya i una de les més denses, però no hi ha cap de les ciutats, grans i petites, que no disposin d'algun parc urbà amb diversos equipaments i serveis.

A continuació t'oferim un llistat de parcs urbans per passar un bon dia a l'aire lliure a la comarca. 


1. Parc de Ca n'Oriol (Rubí)

El gran pulmó verd de la ciutat de Rubí, de gairebé 3 hectàrees, disposa de diversos camins per recórrer els conreus de la zona agrària, una zona esportiva, jocs infantils, taules de picnic, un petit bosc, la masia i el mirador amb la Rosa dels Vents.
 

Camps de Ca n'Oriol Foto: Marta Casas


2. Parc de Vallparadís (Terrassa)

El parc central de Terrassa té més de 3,5 quilòmetres de longitud i es composa de diversos espais: el Torrent de les Bruixes, l'Horta dels Frares, la Piscina de Vallparadís, el Parc de les percepcions i La Devesa. Dins del parc hi ha més de 395.000 m2 de zona verda, a més d'alguns dels edificis patrimonials més emblemàtics de Terrassa: el Castell Cartoixa, el conjunt d'Esglésies de Sant Pere, el Museu Tèxtil, la Casa Baumann...
 

Parc de Vallparadís Foto: Gala Espín


3. Parc del Turó de Can Mates (Sant Cugat)

El parc urbà més gran de Sant Cugat està poblat d'alzines, roures i arbustos mediterranis, i des del punt més elevat es pot gaudir d'una magnífica vista de la ciutat i de la muntanya de Montserrat. Molt popular entre els nens pels seus tobogans gegants, també disposa d'altres jocs infantils i

Es el parque urbano más grande de la ciudad. Está poblado de encinas, robles y arbustos mediterráneos. Desde el punto más alto del parque, a unos 178 metros, podrás disfrutar de unas vistas impresionantes de Sant Cugat y de la montaña de Montserrat. El Parque del Turó de Can Mates es conocido por los niños como el parque de los toboganes gigantes.
 

Zona de tobogans del parc del Turó de Can Mates de Sant Cugat del Vallès Foto: Roger Navarro


4. Parc de Can Gambús (Sabadell)

El Parc de Can Gambús és a l'oest de la ciutat de Sabadell, i és el segon parc més gran de la ciutat (13 ha). Disposa de grans àrees de jocs infantils, zones d'esbarjo i de pícnic, zones verdes que han mantingut les espècies autòctones del parc... la Masia és del segle XVI i deu el seu nom al marit de la filla dels propietaris originals, els Anglada, Ramon Gambús. Fins al 1985 va estar habitada per masovers, i després rehabilitada i convertida en La Capella, un lounge-bar-restaurant des d'on es pot observar una panoràmica fantàstica de Sabadell.
 

El Parc de Can Gambús de Sabadell Foto: Ajuntament de Sabadell


5. Parc de Catalunya (Castellar del Vallès)

Amb 2,5 hectàrees i situat a la zona de l'Eixample de Castellar del Vallès, compta amb una zona de jocs d'aigua, dues zones de jocs infantils, un espai lúdic per a gent gran, una pista poliesportiva i una graderia apta per a celebrar-hi espectacles. El seu element més emblemàtic és una escultura de Joan Coderch, que representa una balena capturada per tres vaixells, i que simbolitza la defensa dels animals en perill d'extinció.
 

El Parc de Catalunya de Castellar del Vallès Foto: Ajuntament de Castellar

6. Parc Central (Santa Perpètua de Mogoda)

El gran pulmó verd de Santa Perpètua és un dels més grans de la comarca, amb unes 80 ha, que combina diversos serveis a l'interior: jocs infantils, restauració, una bassa de reg naturalitzada on es poden fer activitats acuàtiques, un mirador...
 

Parc Central de Santa Perpètua Foto: mamaquefemdema.com


7. Parc de les Morisques (Sant Quirze del Vallès)

També conegut com la Taula Rodona, aquest parc de 40.000 metres quadrats ubicat a la zona de Mas Duran disposa de diversos espais i racons, camins per passejar i fer en bicicleta, un amfiteatre a l'aire lliure, un parc infantil... També hi ha dues escultures destacades i reconeixibles: Continuum, de l'artista local Tom Carr, i la Dona del Neolític, de Jaume Cases.
 

El Parc de les Morisques, a Sant Quirze del Vallès. Foto: Albert Segura


8. Parc de l'Hostal del Fum (Palau-Solità i Plegamans)

El Parc de l'Hostal del Fum és un recinte tancat de 35.000 metres quadrats, amb vegetació autòctona: pins, alzines, pollancres i arbres de ribera, a més de farigola, alfàbrega o romaní. Hi ha zones arbrades i prats d'herba, un rierol i diversos estanys d'aigua, que són un espai de refugi de petits mamífers i nidificació d'ocells. Dins del parc hi ha el Tren de Palau, un recorregut de 3,1 quilòmetres en ferrocarril que gestiona una associació d'aficionats als ferrocarrils i que resulta un dels principals atractius per visitar-lo. A més, es poden fer passejades, recorreguts amb bicicleta, pícnic...
 

El Parc de l'Hostal del Fum de Palau-Solità i Plegamans Foto: VisitVallès


9. Parc dels Pinetons (Ripollet)

El gran espai verd del parc dels Pinetons té una superfície de més de 111.000 metres quadrats i és totalment obert. Disposa d'un gran brollador, de més de 20 metres d'alçada, i diversos serveis com jocs infantils, àrea de pícnic, barbacoes, cafeteria, fonts d'aigua potable, bar, lavabos públics... i també la Casa Natura, un equipament municipal des del qual es treballa l'educació ambiental a Ripollet.
 

Parc dels Pinetons, a Ripollet Foto: Ajuntament de Ripollet


10. Parc de Collserola (Montcada i Reixac, Cerdanyola, Sant Cugat)

El Parc Natural de la Serra de Collserola té 8.250 hectàrees i gaudeix de protecció oficial des de 1953. Es troba repartit en nou termes municipals, entre els quals tres del Vallès: Sant Cugat, Cerdanyola i Montcada i Reixac. Conté una àmplia mostra d'ambients naturals mediterranis, sobretot boscos, i diverses formacions de vegetació baixa. Al parc hi ha diversos serveis i múltiples activitats per fer: trobareu tota la informació actualitzada a la web de l'espai natural.
 

Parc de Collserola Foto: Diputació de Barcelona