Castellbisbal suspèn el castell de focs de la Festa Major pel risc d'incendi «extrem»

El Servei Meteorològic preveu un augment de les temperatures i un descens de la humitat relativa

El castell de focs de Castellbisbal, suspès
El castell de focs de Castellbisbal, suspès | Aj. Castellbisbal
Nació
21 d'agost del 2023
Castellbisbal no podrà gaudir del castell de focs que aquesta nit havia de posar el punt i final a la celebració de la Festa Major de l'Aigua i la Llum de la població, atesa l'activació del Pla Alfa en nivell 3 que comporta l'anul·lació de totes les autoritzacions per fer activitats de foc.

El cos d'Agents Rurals de la Generalitat ha comunicat la decisió a l'Ajuntament que el nivell 3 del Pla Alfa s'ha activat en una setantena de municipis, i tot i que Castellbisbal no apareix al llistat on s'ha activat, sí que surt a la llista de poblacions on el risc d'incendi és extrem.

Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, la setmana seguirà amb temperatures molt elevades, i també es produirà un descens acusat de l'humitat relativa, amb la qual cosa serà una setmana crítica pel que fa al risc d'incendi. L'Ajuntament de Castellbisbal fa una crida a la responsabilitat de la ciutadania per evitar els incendis, i recorda que en cas de veure foc o fum, cal trucar ràpidament al telèfon d'emergències 112.