El CST col·labora en l'enviament solidari de mascaretes a Tenerife

La Direcció General d'Emergències recomana a la població protegir-se del fum i la cendra precipitada

El fum derivat de l'incendi de Tenerife
El fum derivat de l'incendi de Tenerife | Europa Press
Nació
24 d'agost del 2023
Actualitzat a les 10:34h
Cinc institucions sanitàries, entre les quals el Consorci Sanitari de Terrassa, han enviat una càrrega de mascaretes, pantalles facials i ulleres estanques a l'illa de Tenerife, amb l'objectiu d'ajudar la població a pal·liar els efectes del fum de l'incendi que ha cremat prop de 15.000 hectàrees i que està actiu des del passat 15 d'agost.

En total, s'enviaran 150.000 unitats d'aquests elements: 78.270 mascaretes FFP2, 61.149 de FFP3, 13.362 ulleres i 4.922 pantalles de protecció facial. El material es lliurarà al Cabildo de Tenerife i a la conselleria de Sanitat del Govern de Canàries. La tramesa solidària ha estat coordinada per l'hospital Clínic de Barcelona, i a més del CST hi col·laboren l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l'Hospital del Mar i el Consorci Hospitalari de Vic.

Segons la informació de la Direcció General d'Emergències, el fum generat per l'incendi forestal i la cendra precipitada fa que l'índex de qualitat de l'aire a diversos municipis sigui desfavorable, i per això el govern canari recomana no sortir a l'exterior o fer servir mascaretes per protegir-se, especialment la població vulnerable.