Arrenca la temporada d'exposicions als espais expositius de Rubí

Els alumnes del taller d'Anna Tamayo s'endinsen en l'obra de Sorolla a l'Antiga Estació, i el MMUC acollirà un recull de fotografies de la Guerra Civil Espanyola d'Alec Wainman

«Vuelta de la pesca, Valencia», de Sorolla
«Vuelta de la pesca, Valencia», de Sorolla
Nació
07 de setembre del 2023
Actualitzat a les 11:02h
Aquest dijous s'inaugura la temporada d'exposicions als espais expositius municipals de la ciutat, amb la mostra Joaquín Sorolla o la poesia de la llum, a càrrec dels alumnes el taller d'Anna Tamayo i inspirada en l'obra del pintor valencià. Els alumnes de la pintora rubinenca s'han acostat a l'obra de Sorolla, d'estil luminista, coincidint amb el centenari de la seva mort.

Aquesta mostra es podrà veure fins el pròxim 21 de setembre a l'Espai Expositiu Antiga Estació.

Per altra banda, el pròxim 5 d'octubre el Museu Municipal Castell (MMUC) acollirà Més enllà de les trinxeres (1936-1939). Fotografies d'Alec Wainman, un recull d'imatges que el fotògraf va captar durant la Guerra Civil espanyola. Wainman tenia 23 anys aleshores, i era un jove ple d'ideals, pacifista, quàquer i apolític, que davant l'angoixa que li produïa la situació a Espanya, es va apuntar com a voluntari de la Unitat Mèdica Britànica.

Així, la mostra vol recuperar la memòria dels voluntaris que van venir d'arreu del món per lluitar al costat de la República. Les fotografies són el resultat d'una recerca de 40 anys per recuperar 1.650 negatius perduts d'aquest període. Es podrà veure al MMUC fins al 23 de desembre.