Tota la programació de tardor de l'Ateneu Municipal

Les inscripcions per a les activitats es podran fer a partir del 15 de setembre

L'Ateneu de Rubí enceta la programació de tardor
L'Ateneu de Rubí enceta la programació de tardor | Teresa Llordés
Nació
13 de setembre del 2023
Actualitzat el 20 de setembre a les 14:31h
L'Ateneu Municipal ja ho té tot a punt per la nova programació de tardor. Les inscripcions per als diversos cursos, tallers i altres activitats es podran fer a partir del 15 de setembre, tret de les propostes familiars, que s'obriran un mes abans de la data per facilitar-ne l'accés.

Les inscripcions per a les activitats que en requereixen es poden fer presencialment o en línia.

Música

La música tindrà un gran protagonisme en la programació d'activitats, amb una de les principals novetats, el Rubí Rock Live Sessions, un cicle de sessions musicals a càrrec de bandes de rock organitzat per l'Associació de Músics Rock de Rubí. Hi ha previstes dues sessions: Va de Covers, el 15 de setembre, i Throw the Dice, el dia 29.

L'Ateneu repetirà la iniciativa D'Arrel, per acostar al públic músiques tradicionals d'arreu del món i donar a conèixer veus emergents i projectes singulars. La programació del cicle D’Arrel per a aquest trimestre està protagonitzada pel grup de música tradicional catalana Cor d’Arrels (14 de setembre), el duet eclèctic Duo Aigua (20 d’octubre), la formació de jazz i música oriental de Christos Barbas i Nabil Naïr (17 de novembre) i el duet folk de Lina León i Pau Baiges (15 de desembre).

I, com sempre, es continuaran les sessions de Vespres de jazz i versos, que comptarà amb Juan Carlos Iglesias, Fina Rozas i Carles Mercader; l'11è Cicle de Jazz, que portarà als jardins de l'Ateneu Rai Paz Quartet (24 de setembre), Toni Solà Quartet (22 d'octubre) i Enrique Heredia Trio (19 de novembre) i una proposta especial nadalenca, Christmas! Swing Sing Song (17 de desembre).

Amb relació a la música, es continuaran els sicles Camps de Cotó 2.0, sobre la música jazz, i Conta'm una òpera, que dona a conèixer els llibrets de la programació estable del Liceu.

Teatre i audiovisuals

L'Ateneu Municipal acollirà, els dies 4 i 5 de novembre, la companyia de teatre de Rubí Esbarjo representarà Un Dios salvaje, sota la direcció de Mariona Checa.

Per altra banda, l'equipament també acollirà El Documental del Mes, amb Remant a la deriva (22 de setembre), Lyra vs. IRA (27 d'octubre), Adeu, estimats haters (24 de novembre) i Nosaltres a l'endemà (22 de desembre).

Literatura i art

Wenceslao Galán coordinarà, aquesta tardor, el Club de lectures de filosofia contemporània i un nou cicle, Freud, amb filosofia, i també continuarà el Club de lectura criminal, amb els autors Sílvia Mayans, Rosa Ribes i Jordi Corbera. També es preveu un nou cicle literari de Marina Porras, al voltant de la vida i obra de Mercè Rodoreda.

En l'àmbit artístic, es faran els cursos d'aquarel·la i d'art urbà.

Finalment, per aquest trimestre s'han programat tres conferències: La pedra de Rosetta i el desxiframent dels jeroglífics (23 de setembre), La indústria musical de Mabel Flores (2 de novembre), i Una educació sexual alternativa al porno (28 de novembre).

Propostes familiars

Les activitats familiars són un eix clau de la programació de l'Ateneu: es faran diversos tallers d'art i creativitat per a infants majors de sis anys, que inclouran sessions dedicades al Bestiolari fantàsticde Josep Vallverdú (28 d'octubre), el fotomuntatge (18 de novembre) i els llibres animats (16 de desembre).

Al jardinet de l'Ateneu s'hi faran dues sessions de teatre per a tota la família: Contes dins d'una ampolla (7 d'octubre) i El conillet que volia pa de pessic (11 de novembre).

Finalment, hi haurà tres sessions de concerts en família, previstos els dies 30 de setembre, 25 de novembre i 2 de desembre.

I tampoc falten a la programació els Concerts en família, previstos els dies 30 de setembre, 25 de novembre i 2 de desembre.