Rafael Güeto, nou president del Consorci de Residus del Vallès Occidental

El regidor de Rubí posa el focus en el compliment dels objectius de la Llei de residus i la transformació de les plantes de tractament

El plenari del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occiental
El plenari del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occiental | CCVOC
Nació
14 de setembre del 2023
Actualitzat a les 12:32h
Rafael Güeto, regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de Rubí, ha estat nomenat aquest divendres nou president del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Occidental. Les dues vicepresidències seran per a Cesca Berenguer, alcaldessa de Viladecavalls, i Toni Masana, l'alcalde de Vacarisses. El plenari del Consorci està integrat per 19 ajuntaments i el Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Güeto ha afirmat que "estem en una situació de nous reptes, d'afrontar aquesta situació i poder donar respostes", i ha assegurat que "la valorització dels residus és una oportunitat" que "no hem de deixar passar". Així mateix, ha dit que els reptes, molt importants, només es poden afrontar "des del treball conjunt i la voluntat d'avançar".

El principal objectiu que es marca el Consorci, segons ha explicat Rafael Güeto, és arribar a complir els objectius que marca la llei de Residus i sòls contaminants, dels quals encara "n'estem lluny". A més, queda "molta feina per fer", en matèria de reciclatge, reducció de residus, regulació de plàstics, separació de la fracció orgànica o fiscalitat.

Per altra banda, considera que s'hauran de transformar les plantes de tractament i valorització que hi ha al Vallès Occidental, ja que "no responen, tal com estan concebudes, als nous plantejaments mediambientals". Güeto s'ha referit a la reconversió del Centre de Tractament de Residus Vallès Occidental i la nova configuració de plantes al Parc circular i a Can Barba, posant una "especial atenció" a la producció d'energia.

El plenari, celebrat a la Sala de Plens del Consell Comarcal, ha comptat amb la presència del president comarcal, Ignasi Giménez, i el fins ara president del Consorci, Nil López, que s'ha acomiadat fent un balanç positiu dels últims quatre anys.

El plenari està conformat per persones electes de cadascun dels 19 municipis consorciats, entre els quals hi ha Juan López com a representant de l'Ajuntament de Rubí.