1 de 10
Mobilitat

Arriba la 12a Cursa de Transports de la Regió Metropolitana

L'arribada serà a Mataró, amb motiu del 175è aniversari de l'arribada del tren a aquesta població

Viatgers baixant i pujant a un tren de Rodalies, a l'estació de Mataró. | ACN
per Nació, Rubí | 15 de setembre de 2023 a les 10:32 |
El pròxim dijous, 21 de setembre, la plataforma Promoció del Transport Públic i l'ATM de Barcelona celebren la XII Cursa de Transports de la Regió Metropolitana de Barcelona, en el marc de la Setmana Europea de la Mobilltat, una activitat amb què es vol mostrar a la ciutadania que, sovint, el cotxe no és tan competitiu com la mobilitat sostenible: la cerca d'aparcament o les aturades per embussos fan que no sempre sigui el mitjà més ràpid, les emissions són més elevades i el preu de la benzina tant alt poden fer decantar la balança cap al transport públic.

La cursa de transports partirà de diverses localitats de l'àrea metropolitana, i tindrà la ciutat de Mataró com a punt d'arribada, amb motiu del 175è aniversari de l'arribada del ferrocarril a aquesta ciutat. Així, l'objectiu és arribar-hi en el menor temps possible.


Per participar-hi, només cal inscriure's a través del formulari de la PTP, i donar les dades a l'organització, així com el lloc de sortida. La cursa s'ha de fer en una modalitat de transport sostenible, no es pot fer en vehicle privat, però es farà un model que simuli el desplaçament el mateix dia i hora des del punt de sortida fins a l'arribada, tenint en compte l'aparcament.

A l'arribada, caldrà passar per la taula de l'organització per registrar l'hora d'arribada i quin mitja s'ha fet servir. Tots els participants, a més d'un refrigeri, rebran una bossa de la PTP, una T-Casual i una funda per aquesta.

 

Participació