El Ministeri atorga la Declaració d'Impacte Ambiental a Forestalia per la MAT de Rubí

El macroprojecte ha rebut l'oposició del territori en diverses ocasions

La serra de Can Riquer, una de les zones afectades pel macroprojecte
La serra de Can Riquer, una de les zones afectades pel macroprojecte | Marta Casas
Nació
15 de setembre del 2023
Actualitzat a les 19:05h
Forestalia, l'empresa que vol dur a terme una línia de molt alta tensió fins a Rubí, ha obtingut la una Declaració d'Impacte Ambiental favorable per al seu projecte, com ha anunciat al Fòrum Indústria i Energia que tenia lloc a Barcelona. La declaració emesa pel Ministeri de Transició Ecològica, doncs, és un primer pas per poder tirar endavant aquest projecte, tot i l'oposició del territori.

I és que tots els Ajuntaments afectats han presentat al·legacions, i han expressat el seu rebuig al pas de noves línies d'alta tensió als municipis; en el cas de Rubí, de manera unànime.

L'afectació al terme municipal de Rubí consistiria en 4.981 metres de nova línia suportada per 39 torres, amb un traçat que afecta de manera transversal el corredor biològic de connexió ambiental de Can Riquer, i sobrevola diversos torrents i parcel·les que actualment tenen un ús agrícola i forestal.

Ara, la Generalitat - que també va presentar al·legacions al projecte - és qui ha d'emetre els corresponents informes favorables. L'empresa ha assegurat, com explica Ràdio Rubí, que ha incorporat "suggeriments" dels ajuntaments i entitats ecologistes que s'han fet arribar durant el període d'al·legacions, i que el format tindrà un impacte ambiental més baix que altres alternatives.