1 de 10
Mobilitat

Totes les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat a Rubí

Durant aquesta setmana es faran proves amb un autobús 100% elèctric

Gent amb bicicleta per l'avinguda de l'Estatut | Marta Casas
per Nació, Rubí | 18 de setembre de 2023 a les 17:08 |
Rubí es torna a sumar a la Setmana Europea de la Mobilitat amb activitats organitzades per l'Ajuntament i per entitats i associacions diverses, amb l'objectiu de millorar la qualitat de l’aire, de recuperar l'espai públic i de promoure els mitjans de transport i mobilitat sostenibles a la ciutat. La celebració tindrà lloc del 16 al 22 de setembre.

Aquest diumenge ja s'ha celebrat la 23a Bicicletada del Mercat Municipal, que ha coincidit amb un tall de trànsit a l'avinguda de l'Estatut, de 9h a 14h, com s'ha fet en anys anteriors. El dia 15 de setembre es va instal·lar una unitat mòbil de mesura de la contaminació en col·laboració amb el Servei de Vigilància i Control de l'Aire de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya, a l'entorn de la plaça del Mercat. Aquesta unitat prendrà mesures de la qualitat de l'aire durant un mes i mig aproximadament.


Pel que fa a les activitats previstes per aquesta setmana, s'organitzaran reunions focus group sobre el transport urbà, unes sessions participatives organitzades per l'empresa Avanza, tal com es contempla al contracte d'explotació del servei. Hi haurà dues sessions, el 20 de setembre per al col·lectiu de la gent gran, i una altra per als alumnes dels centres educatius, que encara no té data.

Del 18 al 22 de setembre es duran a terme proves amb un autobús 100% elèctric, un IVECO EWAY de 9,5 metres que circularà per diverses línies, amb la finalitat de testejar el comportament d'aquest tipus de vehicles a les rutes i l'orografia de Rubí, així com la seva autonomia.


Per altra banda, el dijous 21 de setembre la plataforma Promoció del Transport Públic ha convocat la XXII Cursa de Transports de la Regió Metropolitana de Barcelona.

 

Participació