1 de 10
Medicina

La UAB i la UB oferiran formació conjunta als estudiants de Medicina

Es faran intercanvis de pràctiques, una universitat d'estiu i assignatures optatives conjuntes

La facultat de Medicina de la UAB | YT
per Nació, 22 de setembre de 2023 a les 12:21 |
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat de Barcelona (UB) col·laboraran per a la formació conjunta dels alumnes de Medicina. Aquest és l'acord que han presentat els rectors de les dues entitats, Javier Lafuente i Joan Guàrdia, i que començarà amb un treball conjunt en la formació pràctica de les diverses especialitats sanitàries.

L'acord respon a una necessitat d'augmentar el nombre de places del grau de Medicina, com va explicar Salvador Navarro, degà de Medicina de la UAB, i també va detallar que el pacte preveu l'intercanvi de pràctiques en hospitals i centres sanitaris per a l'alumnat de sisè curs del grau. Així, els estudiants, a més de tenir com a possibles destinacions de pràctiques els hospitals i centres sanitaris de la universitat on estan matriculats, també tindran l'opció de sol·licitar un centre de l'altra universitat.


Per la seva banda, el degà de la Facultat de Medicina de la UB, Antoni Trilla, va afegir que l'acord també preveu una universitat d'estiu i assignatures optatives conjuntes amb personal docent de les dues Facultats.

La UAB compta amb quatre hospitals universitaris: el Parc Taulí de Sabadell, l'Hospital de la Vall d'Hebron, l'Hospital de Sant Pau i l'Hospital Germans Trias i Pujol; mentre que la UB en té cinc: el Clínic de Barcelona, l'Hospital Universitari de Bellvitge, l'Hospital Sant Joan de Déu, el Complex Hospitalari Moisès Broggi i l'Hospital Universitari MútuaTerrassa.

 

Participació