Rubí ret homenatge a les víctimes de la Rierada del 25 de setembre de 1962

La tradicional ofrena floral ha comptat amb la participació del barri, representants polítics i entitats de la ciutat

L'Associació de Veïns del 25 de setembre ret homenatge a les víctimes de la Rierada de 1962
L'Associació de Veïns del 25 de setembre ret homenatge a les víctimes de la Rierada de 1962 | Marta Casas
25 de setembre del 2023
Actualitzat el 26 de setembre a les 0:31h
Com cada 25 de setembre, Rubí ha dedicat un emotiu homenatge a les víctimes de la Rierada de 1962, enguany fa 61 anys, amb una ofrena floral que ha comptat amb la participació del teixit associatiu del barri, de representants polítics i altres entitats de la ciutat. L'acte de record s'ha fet a la plaça del 25 de setembre, el barri que va néixer arran del tràgic succés que va acabar amb la vida de més de 600 veïns i va canviar per complet la fesomia de la ciutat.

L'Ajuntament de Rubí ha estat el primer en fer una ofrena institucional en nom de tots els partits polítics amb representació al ple, i tot seguit les entitats del barri han fet les seves: l'Associació de Veïns del 25 de setembre, l'escola 25 de setembre, l'institut Torrent dels Alous, el CF Joventut 25 de setembre i els Supporters 1968. També hi han pres part el Síndic de Greuges municipal, la Casa de Andalucía de Rubí, la International Police Association, l'Aula d'Extensió Universitària de Rubí, el CD Olímpic de Can Fatjó i el CEB Sant Jordi. En acabat, el prop d'un centenar d'assistents a l'acte han pogut agafar clavells per fer la seva ofrena particular.

Tot l'acte ha estat acompanyat de diversos temes musicals interpretats per mestres de l'Escola Municipal de Música Pere Burés: Maria Lafuenete Terrado, Dàmaris Méndez Roca, Beatriz Vélez Vélez i Xavier Galí Gorina al violí; Olivia Basora Font i Anna Cera Serra a la viola; Alex Turu i Rafael Rusiñol Regi al violoncel i el director de l’escola de música, Eduard Sàez Palenciano, al piano.

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha recordat com aquella catàstrofe natural "ens va canviar per sempre com a ciutat", tant per les vides i famílies perdudes i trencades com per la part de Rubí que va quedar destrossada per l'aigua, però també per la solidaritat i la resiliència: "D'aquells fets terribles, la ciutat també en va saber aprendre: Rubí es va aferrar a la solidaritat per superar la tragèdia".