Famílies del JV Foix: «Està sent un començament de curs horrorós pel que fa al transport públic i privat»

L'AFA demana que s'incrementin els combois que van al centre urbà a les hores de sortida de l'institut

Al JV Foix hi arriba la línia 3, de Castellnou
Al JV Foix hi arriba la línia 3, de Castellnou | Localpres
Marta Casas
02 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 17:23h
L'Associació de Famílies d'Alumnes de l'institut JV Foix ha iniciat una campanya, a través de diversos canals, per reclamar millores en el transport públic urbà que arriba al centre educatiu, després de diverses problemàtiques que han viscut des de l'inici del curs escolar. Aquesta problemàtica es deu a l'increment del nombre d'alumnes des que es va construir el centre, que ha passat a tenir quatre línies en comptes d'una en els tres primers cursos de l'ESO.
 

Així, la solució implementada per l'Ajuntament el novembre de 2022, i que feia passar un comboi més per la sortida del centre en direcció a Castellnou, cobrint els dos recorreguts que fa la L3, ha quedat insuficient, segons han explicat membres de l'AFA a RubiTV.cat.

De fet, en les últimes setmanes han patit situacions de conflicte perquè els autobusos continuen omplint-se per sobre de la capacitat, i fins i tot els conductors demanen a alguns estudiants que baixin de l'autobús, que no tenen més remei que trucar als seus pares perquè els vinguin a buscar o vagin caminant per vies perilloses com el Camí Vell d'Ullastrell. En algunes ocasions, a més, els busos "especials" no han passat o han passat fora del seu horari, i l'aplicació del RubíBus no alerta d'aquestes incidències.

Amb tot, les famílies reclamen que s'ampliï el servei d'autobús urbà a la sortida de l'institut, especialment els que van al centre urbà. Dijous passat, un grup de representants de l'AFA va assistir al ple municipal per fer aquesta demanda, i també han registrat instàncies. Segons han explicat a aquest mitjà, el govern municipal es va comprometre a convocar una reunió amb els serveis d'Educació i Mobilitat en les pròximes setmanes.

Aquesta queixa no és nova: el 2021, el grup de famílies ja va protestar, a través de les xarxes socials, per la manca de transport públic que arribés a l'institut, el més aïllat de Rubí. A la manca d'autobusos urbans, s'hi sumava el trànsit freqüent de camions, atesa la proximitat de l'equipament educatiu als abocadors, que va provocar algun incident abans que l'Ajuntament adeqüés l'entrada de l'institut i en prohibís el pas a les hores d'entrada i sortida, una de les demandes de la Plataforma per a la Pacificació del Camí d'Ullastrell a la qual l'AFA dona suport.