Les ordenances fiscals per al 2024, al ple extraordinari d'aquest dimecres

El govern municipal encara no compta amb el suport explícit de cap grup, com ha revelat "Ràdio Rubí"

La sala de plens de l'Ajuntament de Rubí
La sala de plens de l'Ajuntament de Rubí | Localpres
Nació
11 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 9:16h
Poques hores abans que se celebri el ple extraordinari on es votaran les Ordenances Fiscals de Rubí per al 2024, la seva aprovació encara és tota una incògnita. Ara com ara, cap grup municipal ha fet explícit el seu suport a la proposta inicial - que, de fet, el govern tampoc no ha presentat públicament - i les forces que s'han pronunciat ho han fet per argumentar el seu vot contrari (Veïns per Rubí i Vox, amb qui el PSC ni tan sols s'ha reunit, i Vox), tal com recull Ràdio Rubí.

Pel que fa a En Comú Podem, dilluns la formació explicava que "no havia arribat a un acord amb el PSC", i l'AUP ha dit, en declaracions a l'emissora municipal, que van intentar bastir un acord de mínims entre totes les forces d'esquerres per fer decantar el PSC cap a una "opció valenta", però que ERC se'n va "despenjar". Els republicans, per la seva banda, han dit que no es posicionaran públicament abans del ple.

Els portaveus de les diverses formacions han explicat algunes de les propostes que farà el govern municipal en les ordenances que es debatran aquesta tarda al ple. Veïns per Rubí va ser el primer que va revelar que es proposava una pujada de l'IBI en un 15%, que va qualificar "d'inacceptable"; mentre que en una entrevista a Ràdio Rubí, el portaveu del PP, Juan José Giner, va revelar que també es plantejava una pujada d'un 33% de la taxa d'escombraries.