Junts demana solucions «urgents» al conflicte del carrer Espoz i Mina

El portaveu, Ivan Vila, recorda que l'Ajuntament pot prendre accions legals per demanar el desallotjament en cas d'ocupació conflictiva

L'estat de la casa que genera problemes veïnals al carrer Espoz i Mina
L'estat de la casa que genera problemes veïnals al carrer Espoz i Mina | Cedida
Nació
10 d'octubre del 2023
Junts per Catalunya a Rubí va entrar el passat divendres, 29 de setembre, una instància per demanar al Consistori que prengui "mesures immediates" per acabar amb les molèsties que generen els veïns d’un habitatge ocupat en una finca del carrer Espoz i Mina, 26, i que el veïnat de la zona ha denunciat públicament des de fa molts mesos. RubiTV.cat va demanar resposta a l'Ajuntament sobre aquest conflicte veïnal, però encara no ha rebut cap resposta.
 
Segons ha sabut Junts, en aquesta finca ocupada sense títol habilitant, "els veïns fa mesos que pateixen problemes de convivència, seguretat i insalubritat", per l'acumulació de deixalles a la mateixa casa i a la part de zona verda que dona a la C-1413, però també perquè constantment s'hi produeixen baralles i aldarulls nocturns. Tots aquests fets, a més, poden tenir repercussions en la seguretat del mateix immoble.

El portaveu de Junts a Rubí, Ivan Vila, s'ha reunit amb veïns de la zona i recalca que cal "urgentment" que l'Ajuntament de Rubí prengui les mesures necessàries per abordar al situació i protegir el seu benestar i seguretat. Segons ha explicat, les persones que viuen prop d'aquesta finca sospiten que s'hi poden estar duent a terme activitats il·lícites, com la venda de drogues.

En la instància, Junts demana que es dugui a terme una neteja de la finca, que comprovi si està ocupada sense títol habilitant per iniciar les accions legals previstes en la Llei 1/2023, de modificació de la Llei 18/2007 i del llibre cinquè del Codi Civil de Catalunya que permet als Ajuntaments puguin demanar desallotjar pisos si el propietari se'n desentén i hi ha conflicte, i que es faci una inspecció tècnica per valorar la salubritat, seguretat i estabilitat de l'edifici.

En aquest sentit, la formació recorda que el seu programa electoral incloïa un decàleg de mesures per reforçar la seguretat a la ciutat, amb la implicació de diversos serveis municipals que poguessin fer informes per justificar la necessitat de desallotjar, des d'Urbanisme fins als Serveis Socials, Seguretat Ciutadana o Salut Pública.