175 llars de Rubí es van beneficiar del projecte Recooperem el curs 22-23

Hi participen vuit centres educatius de la ciutat

Vuit escoles participen al projecte Recooperem
Vuit escoles participen al projecte Recooperem | Ajuntament de Rubí
Nació
09 de novembre del 2023
El projecte de prevenció del malbaratament alimentariRecooperem va beneficiar, el curs passat, 175 persones i famílies de Rubí en situació de vulnerabilitat. En el marc d'aquesta iniciativa, les vuit escoles participants van recuperar un total de 3.541 àpats, repartits per l'entitat Frater Nadal.

El projecte, impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, facilita l'accés a dietes equilibrades, saludables i sostenibles a persones en situació de vulnerabilitat. La iniciativa implica els Serveis Socials de l'Ajuntament, els centres educatius, les empreses de menjador i una entitat social de distribució d'aliments. Els aliments són cuinats per Campos Estela, Va de Lleure i Hostesa per al seu consum als menjadors escolars.

Els àpats contenen una gran varietat de nutrients, i s'elaboren en espais de seguretat alimentària. Els excedents es congelen en envasos compostables que proporciona l'Ajuntament i cada quinze dies es reparteixen entre persones derivades pels Serveis Socials municipals al Rebost Solidari.

El projecte va començar a Rubí el 2017 amb la participació de tres escoles, i des d'aleshores s'han anat incorporant altres centres fins a arribar als vuit actuals: Torre de la Llebre, Mossèn Cinto Verdaguer, Montserrat, Montessori, Vint-i-cinc de Setembre, Rivo Rubeo, El Bosc i Maristes.