Rubí contractarà un nou alt directiu per a l'Àrea de Seguretat

El ple municipal aprova la creació d'un nou lloc de treball amb una retribució de 63.652 euros bruts anuals

Dos policies locals patrullant per l'illa de vianants
Dos policies locals patrullant per l'illa de vianants | Marta Casas
Nació
31 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 12:50h
El ple municipal del mes d'octubre ha aprovat la creació d'un nou lloc de treball, per a un alt directiu professional, per a l'Àrea de Seguretat, Policia Comunitària, Convivència i Civisme. El nou càrrec directiu tindrà una retribució bruta anual de 65.652 euros bruts anuals.

Tot i que el punt va tirar endavant, l'oposició va expressar certes reticències a l'hora de crear aquest nou de treball: Ànnia Garcia (ECP) va demanar "fer una reflexió" sobre l'ordenació de les prioritats a l'hora de contractar personal, ja que "hi ha limitacions econòmiques i tot a la vegada no pot ser". Marina Dolset (AUP) va exposar un argument similar fent referència a les dificultats de contractació d'altres llocs de treball - com els professors de l'Escola de Música o les borses de treball de Serveis Socials -, i també va alertar que aquestes noves places de lliure designació se solen utilitzar "per endollar persones properes a l'estructura de partit".

Les crítiques també van arribar des de la dreta: Juan José Giner (PP) va preguntar directament a l'alcaldessa, Ana María Martínez, si deixaria d'assumir la responsabilitat en matèria de seguretat i si aquest nou càrrec es designava per pèrdua de confiança en l'actual cap de la Policia Local, Oriol Sànchez. "Amb el sou que es proposa per aquest nou càrrec, podríem tenir patrullant dos agents de Policia Local, que bona falta ens fa", va remarcar.

El portaveu del govern, Moisés Rodríguez (PSC) va respondre els dubtes de l'oposició i va assegurar que el nou directiu es contractarà per liderar la nova àrea, i que se seguirà tot el procés de selecció per designar-lo. Així, va defensar que el model dels socialistes es basa en una estructura política però també de direcció tècnica per poder desenvolupar les tasques necessàries.

La creació del nou lloc de treball es va aprovar amb el vot favorable del govern (PSC), els vots en contra de PP i Vox, i les abstencions de tota la resta dels grups (ERC, VR, AUP i ECP).