Les treballadores de l'EBM La Bruna convoquen vaga indefinida

Entre d'altres, demanen que se substitueixin de manera immediata les baixes temporals

L'escola bressol municipal La Bruna de Rubí
L'escola bressol municipal La Bruna de Rubí | GSV
Nació
06 de novembre del 2023
Actualitzat a les 16:32h
Comissions Obreres ha convocat, a partir d'aquest dimecres 8 de novembre, una vaga indefinida a l'Escola Bressol Municipal La Bruna.

Les treballadores han fet arribar un seguit de peticions a l'Ajuntament per tal de poder garantir la qualitat del servei als infants i les seves famílies. Davant la manca de resposta a les seves peticions, convocaran una aturada cada dimecres de 12h a 13h de manera indefinida.

Com expliquen en un comunicat al qual ha tingut accés RubiTV.cat, les treballadores consideren que l'Ajuntament "no reconeix la seva feina" i que "no s'està garantint el benestar conjunt" de la plantilla, cosa que afecta de manera directa a la qualitat de l'atenció als infants.

En aquest sentit, les demandes que han adreçat al Consistori són la substitució immediata dels professionals de baixa, en un termini màxim de tres dies i simplificant els procediments actuals; no sobrecarregar el personal per la no substitució d'aquestes baixes temporals i que es designi un "interlocutor vàlid" per fer arribar les seves queixes i proporcioni solucions ràpides i eficaces.

A més, també plantegen que es puguin abaixar les ràtios actuals, per l'increment dels infants amb necessitats educatives especialsn o detectats quan arriben a l'escola, que s'acabi amb les diferències salarials existents entre professionals amb les mateixes funcions i que s'apliqui la valoració de llocs de treball que s'ha dut a terme en els últims mesos a l'Ajuntament de Rubí.

Les concentracions de cada dimecres a l'hora de l'aturada es faran davant la porta de l'escola.