Nova edició dels pressupostos participatius

El dimecres, 10 d'abril, es farà una jornada tècnica informativa al Castell

Nova edició dels pressupostos participatius
Nova edició dels pressupostos participatius | Localpres
Redacció
08 d'abril del 2019
Per segon any consecutiu, la ciutadania de Rubí podrà decidir el destí d'una part del pressupost municipal. De cara al 2020, la xifra destinada a aquesta iniciativa augmentarà fins els 300.000€, 50.000 dels quals es destinaran a les actuacions proposades per la infància i la joventut.

El mecanisme de participació serà similar a l'anterior procés. Les persones interessades en participar-hi s'hauran d'inscriure a la plataforma Participa Rubí, que canalitza els processos participatius impulsats per l'Ajuntament, i des d'allà seguir tots els passos que s'indiquin.

El procés constarà de diverses fases. En una primera instància, durant el mes d'abril s'informarà de la posada en marxa, els mecanismes i les etapes de la iniciativa a la ciutadania. El dimecres 10 d'abril a les 19h se celebrarà una jornada tècnica al Museu Municipal Castell on s'explicaran totes les novetats d'aquesta edició dels Pressupostos Participatius i es guiarà les entitats i persones que es vulguin inscriure a la plataforma.

La segona fase consistirà en la recollida de propostes i idees, que es desenvoluparà principalment a través de la plataforma digital, però que comptarà també amb trobades presencials i tallers participatius de recollida d'aportacions. Aquesta segona fase es preveu que es dugui a terme el mes de juny, ja que al maig el procés quedarà aturat per la coincidència amb la campanya electoral de les eleccions municipals.

En una tercera fase, es validaran les propostes tècnicament i es quantificaran, cosa que permetrà seleccionar les que son aptes per passar a la fase de priorització. Aquesta anàlisi es farà al juliol, i la priorització, al setembre. Les prioritats es fixaran a partir de l’opinió de la ciutadania.

Un cop establerta la llista de prioritats, serà el torn de la votació ciutadana definitiva, que es desenvoluparà tant per la via electrònica com presencial. Serà la darrera fase, que es durà a terme durant el mes d'octubre.

Finalment, al novembre es donaran a conèixer els resultats.