Rubí aprovarà un nou Pla d'Extractives

L'Ajuntament demana col·laboració a l'ICAEN per culminar el soterrament de les línies d'alta tensió a Can Fatjó

Les activitats extractives a Rubí, una problemàtica recurrent
Les activitats extractives a Rubí, una problemàtica recurrent | Rubí Sense Abocadors
Nació
07 de novembre del 2023
Actualitzat a la 13:15h
Aquest dijous, un ple municipal extraordinari i urgent aprovarà provisionalment el Pla d'extractives (Pla especial per a la regulació dels usos extractius i dipòsits de residus controlats), després que l'antic fos declarat nul de ple dret al febrer de l'any 2022. El pla té l'objectiu de limitar tant les activitats extractives com els nous dipòsits de residus, totes dues amb un alt impacte ambiental, la salut i la mobilitat, entre d'altres.

L'aprovació provisional del nou document es farà en un context en què el tractament i gestió dels residus està més a l'ordre del dia que mai, després que un ple extraordinari al mes d'octubre aprovés una nova taxa comarcal, a més de la pujada d'un 33% de la taxa de residus; i que s'hagi conegut la dada de la factura que ha de pagar Rubí pel baix índex de recollida selectiva, cosa que encareix el cost dels serveis.

Per altra banda, durant l'any 2022 la ciutadania va tenir l'oportunitat de fer aportacions mitjançant una consulta pública prèvia a l'elaboració del document del Pla que es portarà a aprovació provisional aquest dijous.
 

Fil a l'agulla per soterrar les línies d'alta tensió de Can Fatjó

El ple extraordinari també aprovarà la voluntat de l'Ajuntament de Rubí de col·laborar amb l'Institut Català d'Energia (ICAEN) per proporcionar suport tècnic a les tramitacions administratives i recursos econòmics per culminar els treballs de soterrament de les línies d'alta tensió que passen per l'avinguda de Can Fatjó.