Un veí de Rubí, exonerat del seu deute de més de 265.000 euros

El jutge ha resolt el cas aplicant la Llei de Segona Oportunitat

Catalunya és la pionera en el rànquing estatal en l'aplicació d'aquest mecanisme legal
Catalunya és la pionera en el rànquing estatal en l'aplicació d'aquest mecanisme legal | Cedida
Sergi Baixas
16 de novembre del 2023
El Jutjat del Mercantil núm 5. de Barcelona ha exonerat aquest passat setembre el deute d'un veí de Rubí per un valor de 266.010 euros aplicant la Llei de Segona Oportunitat i acollint-se al benefici d'exoneració del passiu insatisfet (BEPI), tal com ha informat el bufet Repara tu deuda que ha portat la defensa del cas. 

Segons indiquen els advocats, el seu client va patir un incident i es va trencar la cama. Arran de l'accident, va quedar-se molt de temps sense poder treballar i en procés de rehabilitació. "Durant tot aquest període, l'home generava cada vegada més deute fins a arribar al punt que ja no tenia fons suficients fons per viure". 

Catalunya lidera l'aplicació de la Llei de Segona Oportunitat
La Llei de Segona Oportunitat permet que particulars i autònoms puguin cancel·lar els seus deutes. Per a què això sigui possible, cal demostrar que l'afectat és deutor de bona fe, que ha intentat arribar a un acord extrajudicial per al pagament i que el deute no superi els 5 milions d'euros.

Aquest mecanisme legal s'aplica a totes les comunitats autònomes de l'Estat. Catalunya és la pionera en el rànquing estatal. Segons Repara tu deuda, en els darrers mesos s'ha incrementat considerablement el nombre de casos de persones que, com a conseqüència de la crisi de la pandèmia, han decidit acollir-se a aquesta llei per cancel·lar uns deutes que no poden cobrir.

 

Sentència Judicial by Sergi Baixas on Scribd