1 de 10
atur

GRÀFIC | L'atur torna a caure i registra mínims a Rubí

Després d'un octubre a l'alça, ara les llistes de desocupats registren una significativa davallada

Imatge d'arxiu d'una treballadora | Pau Masó
per RubiTV.cat, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 5 de desembre de 2023 a les 11:17 |
El nombre d'aturats a Rubí ha tornat a caure significativament aquest mes de novembre després de registrar-se un petit increment a l'octubre. Segons les dades de l'Observatori del Treball de la Generalitat, 113 veïns de la ciutat han tornat a trobar feina deixant l'índex de l'atur en un 10,7% -sense contemplar-se la figura de l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO)-; apropant-se a mínims històrics.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

En relació amb la resta de les grans ciutats del Vallès Occidental, les xifres també han registrat una davallada de forma intermitent. En el cas de Terrassa, un total de 126 egarencs han trobat feina mentre que a Sabadell ho han fet 11. També destaquen les caigudes a Cerdanyola (-87), Barberà (-43) i Ripollet (-43).

A banda, pel que fa al conjunt de la comarca, en nombres absoluts, l'atur ha minvat en prop de mig miler de persones: actualment hi ha 44.554 desocupats, un 9,9%, el que suposa un 0,1% menys que el mes passat.


No obstant això, a nivell de Catalunya l'atur ha augmentat lleugerament en 214 persones; tot i que cal recordar que el passat mes de setembre es va registrar la xifra amb menys persones aturades des del 2007.

 

Participació