L'Arc Metropolità retreu al Govern que «carregui la responsabilitat» de la sequera als ajuntaments

Ana María Martínez, alcaldessa de Rubí, pren el relleu de Marta Farrés (Sabadell) com a presidenta de l'ens

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, nova presidenta de l'Arc
L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, nova presidenta de l'Arc | ACN/Albert Segura
Nació
19 de desembre del 2023
Actualitzat a les 17:18h
L'Associació de Municipis de l'Arc Metropolità ha reclamat a la Generalitat que treballi per tal de poder fer front a episodis crítics de sequera com el que està vivint el país, i que no carregui la responsabilitat als ajuntaments, en referència a les diverses sancions que han començat a rebre alguns municipis. 

Ana María Martínez, alcaldessa de Rubí i, des d'avui, nova presidenta de l'Arc, ha fet aquest retret des de la Masia de Can Serra, on aquest migdia s'ha celebrat l'assemblea general ordinària de l'ens, i ha recordat que l'administració competent ha de vetllar per mantenir la xarxa per evitar que hi hagi fuites d'aigua i garantir l'abastiment en cas de manca de pluges. "Hi ha alternatives que hem proposat com a món local, però no som nosaltres qui definim", ha dit Martínez. És per això que han demanat a l'administració competent "que pensi en escenaris que tenen efectes en la vida de les persones o la indústria".

Pel que fa a les sancions, l'alcaldessa de Rubí considera que no s'adeqüen a la realitat del país, ja que fan falta inversions en infraestructures: "Hi ha fuites en col·lectors, i demanem alternatives per acompanyar i no per responsabilitzar els ajuntaments, perquè la situació ens preocupa", ha assegurat.

En l'assemblea d'aquest dimarts també s'ha tractat la qüestió de la governança del territori, i s'ha reclamat la creació de corredors ferroviaris per connectar el Vallès amb Barcelona o les capitals del Vallès, entre d'altres.