114 sancions a patinets i bicicletes per circular per voreres i zones de vianants

Control policial, campanyes de conscienciació i itineraris alternatius, les eines municipals per reduir les infraccions

Policia Local i Agents pel Civisme ofereixen tallers sobre mobilitat segura
Policia Local i Agents pel Civisme ofereixen tallers sobre mobilitat segura | Localpres
Nació
20 de desembre del 2023
Actualitzat a les 18:42h
La Policia Local ha interposat gairebé 200 denúncies per infraccions a la normativa a conductors de vehicles de mobilitat personal (VMP) entre gener i novembre del 2023. 

La majoria de les denúncies (114) han estat per circular per voreres i zones de vianants, i la resta han estat per no respectar semàfors en vermell (16), circular dues persones en un mateix VMP (15), no respectar senyals de prohibició (12) i d'altres infraccions: circular amb auriculars o fent servir el telèfon mòbil, superar la taxa d'alcoholèmia permesa, estacionaments indeguts... 

Segons l'Ajuntament, les campanyes de conscienciació i el control policial, així com l'establiment d'itineraris alternatius a l'illa de vianants han permès reduir el nombre d'infraccions - el novembre de 2022 se n'havien posat 214 només per circular per l'illa de vianants.

A més de les sancions, l'equip d'agents cíviques continua fomentant el respecte a la normativa aturant els conductors de VMP que incompleixen la normativa, i com a novetat, aquest curs, les agents i la Policia ofereixen tallers sobre civisme i mobilitat segura dirigits als alumnes de secundària de la ciutat.