Aprovat el projecte de sistema de control amb càmeres de la Zona de Baixes Emissions

Les càmeres s'ubicaran a la plaça Pep Rovira i els carrers Monturiol, Magí Ramentol, Plana de Can Bertran i Sant Gaietà

Un lector de matrícules
Un lector de matrícules | Accesor
Nació
02 de gener del 2024
Actualitzat a les 17:53h
Després de l'aprovació inicial de la Zona de Baixes Emissions al ple del mes de novembre, la Junta de Govern Local va aprovar, el passat 20 de desembre, el projecte per instal·lar càmeres de lectura i reconeixement de matrícules que han de servir per controlar el pas de vehicles autoritzats per la zona delimitada.

El projecte preveu la implantació de cinc càmeres en els punts d'accés clau a aquesta zona: a la plaça Pep Rovira, enfocant els vehicles procedents del carrer Virgili, al carrer Monturiol, per controlar els vehicles que circulen per aquest carrer, a Magí Ramentol, en un punt que permet veure els vehicles d'aquest mateix carrer i els que provenen del carrer de Cal Gerrer, al carrer de la Plana de Can Bertran, a l'alçada de la plaça d'Estanislau Figueres, i al carrer Sant Gaietà, a l'alçada de l'encreuament amb el Passatge de Sant Gaietà.

Les càmeres tenen una taxa de fiabilitat superior al 97%, tant de dia com de nit, i tenen una capacitat de lectura de matrícules fins a dos carrils a velocitat elevada (entre 0 i 150 quilòmetres per hora). Podrà detectar la marca, el color i la classificació de la tipologia del vehicle, i un sistema que permetrà rebre els vehicles reconeguts en temps real i consultar de manera automàtica les bases de dades específiques sobre la circulació per la ZBE.

El pressupost d'execució per contracte d'aquest projecte és de 99.316,45 euros, i els treballs per dur-lo a terme es poden fer en un termini de dos mesos, ja que requeriran una part d'obra civil per instal·lar les càmeres en columnes.