Oberta la licitació per les obres d'ampliació del Centre d'Educació Especial de Ca n'Oriol

A causa de l'actual falta d’espai, s'aposta per ampliar l’edifici existent amb una construcció annexa

El Centre d'Educació Especial de Ca n'Oriol
El Centre d'Educació Especial de Ca n'Oriol | Localpress
Nació
11 de gener del 2024
Actualitzat a les 17:38h
L'Ajuntament de Rubí ha obert la licitació de les reivindicades obres per l'ampliació del Centre d'Educació Especial de Ca n'Oriol. Un equipament que actualment es compon d'un edifici aïllat de 800 m2 construïts sobre una parcel·la en forma de L de 1.500 m2, que es desenvolupa en planta baixa i dues plantes superiors i deixa lliure l’espai de la façana del c. Mallorca, que es destina actualment a pati i hort de l’alumnat. A causa de l'actual falta d’espai, es fa necessari ampliar l’edifici existent amb una construcció annexa.

Les tasques permetran construir un nou edifici de planta baixa al costat de l’existent, amb previsió per alçar una altra planta en un futur. La nova construcció s’ubicarà a la part nord-est de la parcel·la, amb accés des del pati. Aquest edifici annex albergarà quatre aules -dues aules de treball, una de polivalent i una altra de cuina-, un magatzem i lavabos per a ús públic.

S’accedirà a les aules a través d’un passadís a la dreta del vestíbul, mentre que els banys i el nucli d’escales per accedir a la coberta se situaran a l’esquerra. Les aules tindran obertures a la façana sud-oest, la qual disposarà d’un porxo que actuarà com a filtre del sol i com a espai semi-exterior. L’annex també permetrà distribuir millor l’alumnat de l’escola en funció de la seva edat i necessitats específiques, facilitant la preparació dels i de les estudiants més grans per a la seva incorporació al món laboral.

Inicialment, el cost total de l'obra era de 440.000 euros, però amb l'actualització de preus arran de la inflació i la guerra d'Ucraïna, el cost ha augmentat fins al mig milió d'euros. Un extra que assumirà directament el consistori.