1 de 10
Mobilitat

Així són els nous autobusos híbrids de Rubí

Uns vehicles més eficients i còmodes per als viatgers

Ana María Martínez, a dalt d'un dels nous autobusos | Marta Casas
per Nació, Rubí | 5 de febrer de 2024 a les 16:15 |
L'Ajuntament de Rubí ha presentat els 9 nous autobusos híbrids que s'incorporaran progressivament a la xarxa pública urbana amb la voluntat d'acabar de substituir la flota antiga. Uns vehicles que, tal com els cinc inicials que ja es van afegir a finals del 2019, presenten diverses millores significatives, sobretot pel que fa a l'eficiència i la reducció d'emissions de gasos contaminants. 

Durant una trobada amb els mitjans de comunicació, l'alcaldessa Ana María Martínez, acompanyada del personal del grup Avanza -concessionària del servei de RubíBus-, ha insistit en la importància d'emprendre accions des de les administracions públiques per tenir cura del medi ambient. "Millorar la nostra aportació a la reconversió del canvi climàtic és un compromís d'aquesta ciutat i d'aquest govern", ha reivindicat la batllessa socialista. Amb aquesta introducció, Rubí aconsegueix que pràcticament el 70% de la seva flota sigui híbrida. 


D'altra banda, també cal assenyalar que la renovació també permet millorar la comoditat dels usuaris en incorporar vehicles amb menys vibracions, menys soroll i amb un nou disseny que permet aprofitar al màxim l'espai.

Ara, dels nous autobusos adquirits, cinc es posaran en marxa a partir d'aquest mateix dimarts i els quatre restants s'aniran adherint al llarg del mes de febrer.

 

Més viatgers que mai

Per la seva banda, el regidor de Mobilitat i Accessibilitat, Rafael Güeto Ortiz, ha volgut posar en relleu que el nou contracte del servei de transport públic urbà després d'apostar per un augment de les freqüències ha suposat un "salt important en la millora de les línies".

I és que l’any 2023, el servei va experimentar un increment del 38 % de persones viatgeres respecte al 2022. De més d'1,8 milions d'usuaris l'any 2022 s’ha passat a 2,5 milions l'any 2023. Una xifra que suposa el màxim històric de la ciutat, ja que mai abans s’havien superat els 2 milions de viatgers.

 

Arxivat a:
Societat, Rubí, autobusos
Participació