1 de 10
CER

Esgotades les inscripcions de la 12a Travessa Rubí - Montserrat del Centre Excursionista

L'organització ha preparat algunes sorpreses per als participants, coincidint amb el 75è aniversari de l'entitat

La samarreta de la Travessa Rubí - Montserrat commemora una edició especial | Localpres
per Nació, Rubí | 19 de febrer de 2024 a les 20:16 |
El Centre Excursionista de Rubí organitza, el pròxim 3 de març, la 12a edició de la Travessa Rubí-Montserrat Memorial Pau Sánchez Rico. Una activitat que compta amb el suport de l'Ajuntament i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i que forma part, des del 2022, del Circuit Català de Caminades de Resistència.

A l'edició d'enguany ja s'han inscrit els 350 participants màxims, amb la qual cosa el Centre ha tancat les inscripcions sis dies abans del termini previst.


Amb un recorregut de 46 quilòmetres i més de 4.200 metres de desnivell, la travessa passa per camins, corriols i paratges naturals i agrícoles: la serra de l'Oleguera, la riera de Gaià, la riera de Sant Jaume, Sant Pere Sacama, el coll de Bram, el coll de les Bruixes, l'estació de l'Aeri de Montserrat, Sant Jeroni i el mateix monestir. Durant l'itinerari s'intenta trepitjar el mínim d'asfalt. Es tracta d'un itinerari de dificultat moderada, i que té alguns trams complexos per la pedra solta o pendents pronunciats, i es pot fer tant caminant com corrents. 

La sortida de la Travessa serà des de la plaça del Doctor Guardiet, a les 6h per a la gent que la vulgui fer caminant i a les 8h per a les persones que la facin corrents. Al llarg de tot el recorregut, degudament senyalitzat, hi haurà diversos punt de suport i quatre punts de control, amb informació i avituallament per als participants. La prova compta amb un Pla d'autoprotecció, i l'organització compta amb mitjans d'autoprotecció i recursos sanitaris per fer front a qualsevol situació d'emergència. A més, comptarà amb el suport de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil.

 

75è aniversari del CER

La 12a Travessa del Centre Excursionista coincideix amb el 75è aniversari de l'entitat, i per això "hem tirat la casa per la finestra amb el disseny de la samarreta, que ha fet el soci de l'entitat Manel Martori" - amb la col·laboració de la il·lustradora Mireia Tarin - com ha explicat Jaume Serra, membre de l'organització. 

Per aquest mateix motiu, "hi haurà dues sorpreses al llarg del recorregut, a Sant Jeroni i al final, al Monestir", ha afegit Serra.

 

Participació