Torna la pluja

A partir de migdia

Pluja al centre de Sabadell
Pluja al centre de Sabadell | Albert Hernàndez
Redacció
09 d'abril del 2019
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimarts al Pirineu, Prepirineu i quadrant nord-est estarà entre molt ennuvolat i cobert al llarg de la jornada, amb algunes clarianes momentànies durant el matí i amb el creixement de nuvolades a partir de migdia. A la resta del territori, de matinada el cel estarà entre mig i molt ennuvolat en general. Durant el matí la nuvolositat es trencarà transitòriament, tot i que ja des de mig matí creixeran i arribaran nuvolades que durant la tarda deixaran el cel novament entre mig i molt ennuvolat.

De matinada s'esperen ruixats a qualsevol indret que avançaran de sud-oest cap a nord-est. A partir del matí s'esperen ruixats i xàfecs al Pirineu, Prepirineu i quadrant nord-est, i a la tarda també a altres indrets de la meitat est del país i són probables al litoral i al prelitoral. Les precipitacions seran d'intensitat entre feble i moderada. Localment aniran acompanyades de tempesta, així com de calamarsa durant la tarda. Acumularan quantitats de precipitació entre minses o poc abundants a la meitat sud del territori i poc abundants a la meitat nord, si bé a punts del Pirineu, Prepirineu i quadrant nord-est localment seran abundants. La cota de neu rondarà de matinada els 1.500 metres i se situarà entorn dels 1.400 la resta de la jornada, localment més baixa en moments de xàfecs.

Temperatura mínima lleugerament més alta i màxima semblant. La mínima se situarà entre -1 i 4 ºC al Pirineu i Prepirineu, entre 1 i 6 ºC a la depressió central i al prelitoral i entre 4 i 9 ºC al litoral. La màxima oscil·larà entre 10 i 15 ºC al Pirineu, entre 12 i 17 ºC al Prepirineu, entre 17 i 22 ºC a Ponent i Terres de l'Ebre, i entre 13 i 18 ºC a la resta del territori.