Neix la plataforma ciutadana Residu Zero

La plataforma Rubí Sense Abocadors n'és una de les integrants

Neix la plataforma ciutadana Residu Zero
Neix la plataforma ciutadana Residu Zero | CEPA
Redacció
10 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:24h
Les organitzacions que integren la recent creada plataforma ciutadana Residu Zero han presentat aquest matí la campanya Campanya Europea Residu Zero = incineració i abocament 0 (Zero Waste Citizen), una campanya que es desenvoluparà a nivell europeu per tal de posar fi a la incineració i l'abocament de residus, tot substituint-ho per la prevenció i la recuperació.

La campanya vol construir una mirada i resposta global comuna de les plataformes ciutadanes a partir dels conflictes ocasionats per les polítiques i les instal·lacions de tractament de final de canonada dels residus.

La plataforma també explica que la nova Directiva de Residus 2018/851/CE ordena clarament que la recuperació de la matèria dels residus és prioritària abans que no pas la recuperació energètica.

Alhora, el tribunal europeu de Luxemburg ha de dictar sentència sobre la sentència del tribunal de Roma contrària al decret d'incineració de residus.

Residu Zero fa una crida al poble de Catalunya "a defensar el territori, la salut i la seguretat de les persones", i també a mobilitzar-se "contra tots els projectes i infraestructures que atemptin contra la salut".

En aquest sentit recorden que "una manera de fer-ho també és castigar amb el seu vot els partits que donen suport a la incineració".