Els Projectes de Competitivitat Empresarial de 2018, valorats amb un 4,6 sobre 5

La xarxa RubiEmpresa ha completat la seva cinquena edició

Una de les sessions de la xarxa Rubiempresa
Una de les sessions de la xarxa Rubiempresa | Localpres
Redacció
10 d'abril del 2019

Valoració excel·lent dels projectes de competitivitat empresarial oferts per l'Oficina de Serveis a l'Empresa (OSE) de l'Ajuntament de Rubí. Durant el 2018, 49 empreses han format part d'algun d'aquests projectes de competitivitat empresarial, i la valoració que n'han fet és d'un 4,6 sobre 5.

Les empreses participants facturen 122 milions d'euros, i es tracta en el 90% dels casos de petites empreses de fins a 50 treballadors. En total, donen feina a 1.200 persones.

La gran majoria d'aquestes empreses són del sector de la indústria manufacturera i el comerç a l'engròs, i el 78% estan ubicades als PAE de Can Jardí i Cova Solera.

A banda d'aquestes 49 empreses que han participat als projectes, 6 companyies han assistit a les sessions d’acompanyament individualitzat (mentoring). Totes 6 estan ubicades al centre de Rubí i són micropimes del sector de l’hostaleria i comerç al detall. Així, durant el 2018, l’OSE ha assolit la xifra de 250 empreses que han rebut assessoria o tutorització públiques des de 2009.

Durant el 2018, s’han ofert 7 projectes de millora de la competitivitat empresarial: la Xarxa Rubí Empresa (5a edició), Quadre de Comandament (8a edició), Finançament a Mida (6a edició), Inici a l’Exportació (6a edició), Consolidació Internacional (6a edició), Diversificació Internacional (6a edició) i Planifica estratègicament la teva empresa (4a edició).

Cinc anys de Xarxa Rubí Empresa

Durant el 2018, a Xarxa Rubí Empresa ha completat la seva cinquena edició. Aquest projecte, que es fomenta en la participació activa de les empreses participants, busca la complementarietat i el valor afegit en clau innovadora.

Les 42 empreses que hi participen, quatre de les quals s’hi han incorporat el 2018, reben assessorament i un pla estratègic individualitzat, a més de participar en 5 sessions de grup.

Al llarg del 2018 s’ha treballat la transformació digital i la comunicació interna, una proposta que ha obtingut una nota mitjana de 9 sobre 10. Les empreses han valorat especialment la metodologia que integra en un mateix projecte l’acompanyament individualitzat a les noves empreses, les sessions i els wokshops temàtics.

Les 42 empreses de la Xarxa Rubí Empresa sumen 490 milions d’euros de facturació i donen feina a més de 3.200 persones, o el que és el mateix, ocupen el 30% de les persones que treballen en el sector industrial de la ciutat.