Rubí Brilla opta a ser un dels projectes finançats pel programa Urban Innovative Actions

L'alcaldessa i els regidors Rafael Güeto i Moisés Rodríguez presenten el projecte a Brusel·les

Un moment de la reunió d'aquest dimecres a Brussel·les
Un moment de la reunió d'aquest dimecres a Brussel·les | Ajuntament de Rubí
Redacció
10 d'abril del 2019
L'estratègia de rehabilitació energètica d'edificis de l'Ajuntament de Rubí opta a ser un dels projectes finançiats a través del programa Urban Innovative Actions (UIA).

UIA es una inaciativa de la Unió Europea que promou projectes en el desenvolupament urbà sostenible dins dels fons FEDER.

Aquest programa es caracteritza per donar suport a projectes innovadors i experimentals que normalment es queden fora dels sistemes de finançament tradicionals amb l'objectiu principal de facilitar espais i recursos per posar en marxa idees que no s'hagin provat avans a la Unió Europea.

La proposta que presenta l'alcaldessa passa per promoure la rehabilitació d'edificis des de l'administració pública.

La delegació rubinenca, formada per el regidor de Medi Ambient, Moisés Ridríguez i pel regidor de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, va presentar el passat dimecres la proposta de la ciutat davant de la Direcció Generals de Fons Regionals de la Unió Europea, junt a l'eurodiputat Javier López, membre del Consell del Eropean Council Foreign Relations (ECFR).

La proposta de rehabilitació d'edificis presentada aquest passat dimecres en el marc europeu suposaria un estalvi energètic superior al 30% el primer any, del 50% a partir del desè any i un estalvi acumulat de 4,3 milions d'euros en 20 anys.

La reunió ha donat la possibilitat de conèixer diferents programes en profunditat, incloent el Programa Operatiu de Catalunya en el que es poden incloure estratègies urbanes com les que s’estan fent dins del projecte Fem Barri de Rubí.