1 de 10
poum

Veïns per Rubí està convençut que la Comissió d'Urbanisme tombarà una altra vegada el POUM

La formació d'Antoni Garcia afirma que el document 'no s'ajusta a la legalitat urbanística vigent'

per RubiTV.cat, 10 de gener de 2018 a les 11:04 |
Els integrants de Veïns per Rubí (VR) estan convençuts que la Comissió d'Urbanisme de Barcelona no aprovarà el text refós del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), aprovat de forma inicial pel ple municipal a finals de novembre.

Segons VR, el pla "no s'ajusta a la legalitat urbanística vigent" i per això la Comissió no aprovarà el document.


La formació d'Antoni Garcia assegura que té "informació directa" de la mateixa Comissió d'Urbanisme i per això es mostren convençuts que el POUM serà tombat quan els tècnics tinguin oficialment el document amb totes les al·legacions.

Segons VR, els tècnics revisaran el document complet, no només la resolució de les prescripcions, i el valoraran en el seu conjunt, moment en què s'adonaran que el Pla no compleix la normativa vigent i que aquest "no és aprovable ni viable".


Veïns per Rubí avança que presentaran al·legacions al document, moltes de les quals vinculades a la tramitació de l'expedient, de viabilitat econòmica del Pla i qüestions relacionades amb la inundabilitat, "motius pels quals ja s'han anul·lat diferents Plans d'Ordenació Urbanística de diferents municipis en el Jutjat del Contenciós-Administratiu", explica VR en un comunicat.

Per a Veïns per Rubí, l'equip de govern actual és el responsable d'aquest nou fracàs que, segons ells, es coneixerà pròximament, donat que el govern socialista "va prendre la decisió política de tirar endavant un text refós malgrat que gran part de l'oposició, des d'inici de mandat, vam reclamar iniciar un nou prcediment", expliquen. "Volem eximir de responsabilitat als tècnics de l'Ajuntament que han rebut l'encàrrec de redactar un Text Refós per una decisió política, i que han fet el que han pogut, tenint en compte la situació de vulnerabilitat en què es troba la plantilla municipal", afegeixen.

VR recorda que ja s'està treballant en les bases d'un nou Pla d'Ordenació Urbanística més realista per poder compartir amb la ciutadania de Rubí, entitats i amb la resta de formacions polítiques

 

Participació