Ciutadans es compromet a crear un servei municipal d'urgències pediàtriques a Rubí

La formació taronja també proposa establir una línia regular i directa de Rubí a l'Hospital de Terrassa

Redacció
16 d'abril del 2019
Actualitzat a les 11:17h
Ciutadans ha anunciat les principals propostes en Sanitat que inclourà en el seu programa electoral de cara a les properes eleccions municipals del 26 de maig.

El candidat de la formació taronja, Roberto Martín, ha afirmat que continuaran reclamant al Govern "la construcció definitiva de l'Hospital de referència de Rubí, el Vicenç Ferrer, un projecte de 2010 que les retallades sanitàries van paralitzar el 2012". Martín ja va proposar, fa unes setmanes, emprendre accions legals contra el Govern si no complia amb els seus compromisos en matèria sanitària.

Roberto Martín, però, ha avançat el seu compromís de "posar en marxa el primer servei d'urgències pediàtriques municipal, que donarà un servei amb total garantia als més de 3.000 menors que queden desatesos en horari de 20h a 8h a la nostra població.

Martín ha assenyalat que des de Cs exigiran a la Generalitat que "torni a oferir als ciutadans de Rubí tant el personal com els horaris d'urgències en les diferents especialitats: traumatologia, pediatria, etc.", ja que "una dècada de governs independentistes han anat reduint els serveis bàsics sanitaris a Rubí".

Ciutadans també ha afegit, a les mesures sanitàries que defensarà, "la creació d'una línia regular i directa d'autobús a l'Hospital de Terrassa", ja que l'alcaldable ha recordat que "hi ha un important envelliment de la població", raó per la qual és imprescindible millorar la comunicació amb le centre hospitalari amb la ciutat i "evitar així a molts veïns la despesa, a vegades inassumible, d'importants quantitats de diners en els seus desplaçaments setmanals per a rebre tractaments de diàlisi, quimioteràpia o similars".