Ana Surra visita Rubí i demana el vot dels immigrants per a la seva candidatura al Senat

La diputada d'ERC ha fet una crida a les persones migrants a què s'organitzin i lluitin pels seus drets

Membres d'ERC Rubí amb Anna Surra, diputada al Congrés
Membres d'ERC Rubí amb Anna Surra, diputada al Congrés | Carla Serra
Redacció
24 d'abril del 2019
Xavier Corbera, alcaldable d'Esquerra Republicana (ERC) de Rubí, ha remarcat que un dels eixos que defensa la formació és la pluralitat i la diversitat cultural i que cal treballar per totes aquelles persones "vingudes d'arreu del món i de l'estat espanyol que han vingut a posar la llavor aquí, lluitant". Corbera ha explicat que "cal fer entendre que la garantia perquè puguem continuar desenvolupant-nos tots junts com a societat i fer un salt endavant és travès dels republicans".

A més, el portaveu ha recordat la importància que tota la ciutadania dipositi el seu vot el proper diumenge 28 d'abril per tal d'escollir els nostres representants: "és igual que siguis independentista o no, però és molt important que ens defensin aquells que viuen, que s'estimen i que treballen pels conciutadans".

En aquest sentit, la formació ha convidat aquest matí a Ana Surra per visitar la ciutat. Surra és d'origen uruguaià i diputada al Congrés per Esquerra Republicana des de 2016. Va fugir del seu país durant el cop d'estat i va ser refugiada política a diversos països d'Europa. Des que va arribar a Catalunya ha lluitat i treballat pels drets de les persones migrades i ara, es presenta a la llista d'ERC de Barcelona al Senat per a les eleccions del 28 d'abril. 

Surra ha fet una crida a tots els immigrants de la ciutat a què el pròxim diumenge votin la seva candidatura, ja que és una decisió que "va molt més enllà dels partits. Han de votar el candidat que és igual que ells, que està al seu costat i que ha passat el mateix pel qual han passat ells".

Segons la política, totes les lleis d'estrangeria implantades pel PP perjudiquen els immigrants, negant-los la nacionalitat, utilitzant-los com a mà d'obra barata i impedint-los decidir sobre el futur, unes lleis que encara, amb el PSOE, segueixen afavorint la manca de drets de les persones migrades. És per això que també ha demanat a tots aquests ciutadans catalans vinguts d'altres punts del territori que s'organitzin i lluitin pels seus drets: "aquestes eleccions són per marcar la diferència del vot immigrant perquè som els tirarem endavant aquests canvis".