La depuradora de Rubí aconsegueix un estalvi energètic del 35%

Es tracta d'un projecte que busca l'autosuficiència energètica de les plantes depuradores i que s'ha desenvolupat de forma pilot a Rubí

Moment de la inauguració del projecte a l'estiu del 2016
Moment de la inauguració del projecte a l'estiu del 2016 | Localpres
Redacció
24 d'abril del 2019
L'any 2016, investigadors de recerca GENOCOV de la Universitat Autònoma de Barcelona, van posar en marxa l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Rubí, una tecnologia que, a través de processos fisicoquímics i biològics, aprofita la matèria orgànica de l'aigua residual per a la producció de biogàs. Aquest sistema aconsegueix que les plantes depuradores siguin autosuficients des del punt de vista energètic i que, fins i tot, esdevinguin productores d'energia. 

El balanç del projecte posa de manifest que aquesta prova pilot permet reduir el consum d'energia per part de la planta depurador en un 35%. Al mateix temps, l'increment de la producció d'energia biogàs també s'ha situat en un 35%.

A partir d'aquestes dades, el projecte continua endavant amb l'objectiu de consolidar aquestes dades i establir el futur dimensionament d'aquesta tecnologia per a la seva implantació a escala real.

Recordem que el projecte està cofinançat pel programa europeu Life+ i impulsat per la UAB, Depuración de Aguas del Mediterráneo (DAM), l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i la Plataforma Europea de l'aigua (WssTP).