El grup de compra agregada d'energia de Rubí posa en marxa el procés per a la segona subhasta energètica

Rubí Brilla organitza tres sessions informatives adreçades al comerç, la indústria i la restauració

Reunió informativa del primer grup de compra agregada d'energia
Reunió informativa del primer grup de compra agregada d'energia | Ajuntament de Rubí
Redacció
26 d'abril del 2019
L'any passat, Rubí Brilla va impulsar la creació d'un grup de compra agregada d'energia en l'àmbit municipal, essent la primera institució pública local que iniciava un projecte com aquest. Una agrupació d'empreses i comerços de la ciutat van comprar energia de manera conjunta a través d'una licitació electrònica i van dur a terme un procés de subhasta, permetent que les empreses que en formen part consumeixin energia 100% d'origen renovable, pagant preus inferiors als del mercat. A més, els integrants del grup han rebut suport de la comercialitzadora adjudicatària per implementar instal·lacions d'autoconsum solar.

Concretament, el grup està format per 32 empreses i comerços que representen 55 punts de subministrament i han licitat per un volum de gairebé 24 GWh. En el global de la subhasta, els preus aconseguits representen un estalvi de més de 148.000 euros sobre el preu de mercat i rebaixen en gairebé 400.000 euros el preu de sortida que havien fixat les empreses abans de començar el procés. En alguns casos, l'estalvi ha superat el 50% del preu de mercat i de mitjana, les empreses han estalviat un 15% de la seva despesa elèctrica. 

Pròximament, la darrera setmana de juny, tindrà lloc la segona subhasta d'energia del grup i Rubí Brilla oferirà tres sessions informatives que tindran lloc els dies 9 i 13 de maig a l'auditori del Rubí Forma. Dijous 9 de maig hi haurà les sessions adreçades a la indústria, a les 12 h, i el comerç, a les 14 h. Pel que fa al dilluns 13 de maig es dedicarà una sessió al sector de la restauració. 

Al llarg de les diverses sessions hi intervindran la tècnica del projecte Rubí Brilla, Aida Cortés, el gestor energètic del Grup de Compra Rubí Brilla, José Enrique Vázquez, i empreses integrants del grup de compra.